MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιπαράθεση για ανάπλαση του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας

Advertisement

Sponsored by exness

Αντιπαράθεση για το έργο ανάπλασης του λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας – Τι μεταδίδουν τα τ/κ ΜΜΕ

Η αποκατάσταση του παλιού λιμανιού της κατεχόμενης Κερύνειας φέρνει αντιμέτωπους το «υπουργείο τουρισμού» και τον «δήμο Κερύνειας» και προκαλεί το ερώτημα πότε θα ανοίξει το λιμάνι, γράφει η εφημερίδα Κίπρις.

Advertisement

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στο δημοσίευμα προστίθεται ότι οι εργασίες διάστρωσης με πλάκες του παλιού λιμανιού αναμένεται να ολοκληρωθούν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται και έχει ολοκληρωθεί το 95% της κοπής του σκυροδέματος. Υπενθυμίζεται ότι το έργο αποκατάστασης και ανακαίνισης στο παλιού λιμανιού ξεκίνησε την 1η Δεκεμβρίου 2022 και οι εργασίες προγραμματίζονταν να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Ιουνίου 2023. Ωστόσο οι εργασίες, οι οποίες αρχικά καθυστέρησαν λόγω προβλήματος με την «αρχή ηλεκτρισμού», στη συνέχεια σταμάτησαν με την αιτιολογία ότι το «υλικό σκυροδέματος» που χρησιμοποιήθηκε στις εργασίες δαπέδου δεν ήταν κατάλληλο για την εικόνα του λιμανιού.

Μετά τις αντιδράσεις και τις επικρίσεις για το υλικό που χρησιμοποιήθηκε στο δάπεδο του λιμανιού, το «ανώτατο συμβούλιο μνημείων» αποφάσισε να σπάσει το μπετόν και στη συνέχεια αποφασίστηκε η τοποθέτηση του δαπέδου με τσιμεντένιες πλάκες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, εκδηλώθηκαν αντιδράσεις από τους καταστηματάρχες και τον κόσμο.

Ο Σερχάν Ακτούντς, «υφυπουργός τουρισμού», που είναι υπεύθυνος για το έργο απάντησε στα ΜΚΔ για τις επικρίσεις και ο «δήμαρχος» Κερύνειας, Μουράτ Σενκιούλ, απάντησε κι αυτός με τη σειρά του στις κατηγορίες, απαιτώντας να μεταφερθεί το έργο στο «δήμο» και υπήρξε ένταση μεταξύ των μερών στα ΜΚΔ.

Ο κ. Σενκιούλ ζήτησε επιπλέον 10 εκατομμύρια ΤΛ για τη μεταφορά του έργου στο «δήμο» και απευθυνόμενος στον κ. Ακτούντς είπε: «Εσύ φέρε τουρίστες κι εγώ θα εργαστώ για να βελτιώσω την πόλη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network