MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιμέτωπος με μια κατηγορία αλλά τη βαρύτερη ο Γεωργιανός για το φόνο στον Οίκο Μαραθάσας

Advertisement

Sponsored by exness

Για φόνο εκ προμελέτης της Γιαννούλας Χατζηγιάννη κατηγορείται ο 40χρονος G. Baratashvili – Οδηγήθηκε ενώπιον Κακουργιοδικείου – Απαντά στις 9 Ιανουαρίου

Advertisement

Αντιμέτωπος με τη σοβαρότερη κατηγορία του ποινικού κώδικα, αυτής του φόνου εκ προμελέτης η οποία επισύρει ποινή φυλάκισης διά βίου, βρίσκεται ο 40χρονος Giorgi Baratashvili από την Γεωργία.

Ο 40χρονος κατηγορείται ότι στις 12 Νοεμβρίου στον Οίκο Μαραθάσας, της επαρχίας Λευκωσίας, εκ προμελέτης και με παράνομη πράξη επέφερε το θάνατο της 56χρονης Γιαννούλας Χατζηγιάννη.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος φέρεται να ομολόγησε στην Αστυνομία τη διάπραξη του φόνου, μεταφέρθηκε σήμερα από τις Κεντρικές Φυλακές, όπου κρατείται, στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, υπό ισχυρή αστυνομική δύναμη, για έναρξη της δίκης του.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, το Κακουργιοδικείο ενέκρινε το αίτημα του κατηγορούμενου για παροχή δωρεάν νομικής αρωγής στη βάση έκθεσης του Γραφείου Ευημερίας και χωρίς οποιαδήποτε ένσταση από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής.

Ακολούθως, ο δικηγόρος του 40χρονου ζήτησε από το δικαστήριο χρόνο για να μελετήσει το κατηγορητήριο, το οποίο έλαβε σήμερα, όπως είπε, προτού ο πελάτης του κληθεί να απαντήσει στην μοναδική κατηγορία που περιέχεται σε αυτό και αφορά στο αδίκημα του φόνου εκ προμελέτης.

«Ενόψει της σοβαρότητας του αδικήματος κ. Πρόεδρε θα ζητήσω λίγο χρόνο προτού απαντήσει ο κατηγορούμενος», είπε προς το δικαστήριο ο συνήγορος υπεράσπισης του Λεύκος Κυριακίδης, σημειώνοντας ότι «μιλούμε για το πιο σοβαρό αδίκημα του ποινικού κώδικα».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέας Αριστείδης δεν έφερε οποιαδήποτε ένσταση έτσι το δικαστήριο επαναόρισε την υπόθεση για απάντηση του 40χρονου στην κατηγορία που αντιμετωπίζει στις 9 Ιανουαρίου, στις 9 το πρωί.

Για την υπόθεση θα κληθούν να καταθέσουν 44 μάρτυρες κατηγορίας, σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Κατά την εξέταση του αιτήματος της Αστυνομίας για ανανέωση του διατάγματος κράτησης του από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, ο ανακριτής της υπόθεσης είχε αναφέρει ότι  ο ύποπτος προέβη στις 16/11/2018 σε θεληματική κατάθεση στην οποία παραδέχθηκε ότι σκότωσε με μαχαίρι το θύμα και ότι της έκλεψε τα λεφτά που είχε στο όχημα της.

Ανέφερε, επίσης, ότι μετά από υποδείξεις του ιδίου, εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια τα ρούχα και τα παπούτσια τα οποία φορούσε κατά την διάρκεια διάπραξης του εγκλήματος, τα οποία ήταν εμποτισμένα με κόκκινες κηλίδες οι οποίες ομοίαζαν με αίμα. Τα εν λόγω ρούχα και παπούτσια βρίσκονταν μέσα σε τσάντα ώμου, χρώματος μπλέ, μέσα σε κάδο ανακύκλωσης εντός του χωριού Καλοπαναγιώτη.

Ο ύποπτος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς ως προς τον τρόπο διάπραξης του εγκλήματος, ενώ αρνείτο αρχικά οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση.

Η άτυχη γυναίκα είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο όχημα της. Ο θάνατος της προήλθε από αιμορραγικό σοκ λόγω των πολλών εξωτερικών τραυμάτων της από πολλαπλές μαχαιριές.

Στη θέση του συνοδηγού και πίσω από τη θανούσα είχε εντοπιστεί ένας σπασμένος σουγιάς με αίματα. Εναντίον του υπόπτου είχε προκύψει μαρτυρία ότι βρισκόταν εντός του οχήματος του θύματος και ότι το πρωί της ίδιας μέρας αγόρασε σουγιά από περίπτερο στο χωριό Οίκος ο οποίος ομοιάζει με τον σπασμένο σουγιά που εντοπίστηκε στο όχημα του θύματος.Στην κατοχή του υπόπτου την ημέρα της σύλληψης του είχε εντοπιστεί το χρηματικό ποσό των €1505.

Κατά την ιατροδικαστική εξέταση του, ο ύποπτος έφερε εκδορές στα χέρια και κηλίδες που ομοιάζουν με αίμα τόσο στα χέρια του όσο και τα ρούχα του, ενώ μετά από έρευνα στην οικία του στον Καλοπαναγιώτη εντοπίστηκαν  σε τοίχο και εντός του μπάνιου κηλίδες που ομοιάζουν με αίμα.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια διερεύνησης της υπόθεσης και στην προσπάθεια εξακρίβωσης των στοιχείων από τους πέντε συναδέλφους του υπόπτου εκ των οποίων οι τέσσερις συγκάτοικοι του, διαφάνηκε ότι ενώ αυτοί είχαν στην κατοχή τους πρωτότυπα Γεωργιανά διαβατήρια, παρουσίασαν στην εταιρεία που τους εργοδοτεί κατά την ημέρα έναρξης της εργασίας τους, φωτοαντίγραφα πλαστών ταυτοτήτων Λιθουανίας με διαφορετικά στοιχεία τα οποία είχαν την φωτογραφία τους.

Τα πρόσωπα αυτά συνελήφθησαν και κατονόμασαν τον κατηγορούμενο ως αυτουργό για την διάπραξη των αδικημάτων που προκύπτουν σχετικά με τα πλαστά έγγραφα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network