MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιδρούν Μάμμαρι και Δένεια στην επέκταση συρματοπλέγματος. Το ΥΠΕΣ «βάζει στο στόχαστρο τους κατοίκους»

Advertisement

Sponsored by exness

Αντιδρούν οι κοινότητες Μάμμαρη και Δένειας στην επέκταση του συρματοπλέγματος – Οι Πρόεδροι των δύο κοινοτήτων της Επαρχίας Λευκωσίας, τονίζουν ότι το Υπ. Εσωτερικών «βάζει στο στόχαστρο τους κατοίκους»

Την έντονη αντίθεσή τους και την πρόθεση να σταθούν εμπόδιο στου σχεδιασμούς για επέκταση του συρματοπλέγματος στη νεκρή ζώνη μέχρι τα χωριά τους, εκφράζουν οι κάτοικοι Δένειας και Μάμμαρη, με ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρόεδροι των κοινοτικών συμβουλίων.

Advertisement

Οπως αναφέρουν οι κοινοτάρχες Δένειας Χριστάκης Παναγιώτου και Μάμμαρη Νίκος Κοτζιάπασιης, μετά την αποκοπή τεράστιων εκτάσεων με συρματόμπλεγμα στα χωριά Περιστερώνα, Ακάκι και Αστρομερίτη, που είχε “ολέθριες συνέπειες”, τα σχέδια του Υπουργείου Εσωτερικών προβλέπουν επέκταση στις κοινότητές τους.

Σε ανακοίνωσή που υπογράφουν οι Πρόεδροι των δύο κοινοτήτων της Επαρχίας Λευκωσίας, αναφέρουν ότι το Υπ. Εσωτερικών «βάζει στο στόχαστρο τους κατοίκους», μέσω των σχεδιασμών για επέκταση του συρματοπλέγματος, ενώ την ίδια στιγμή «τοποθετείται δημόσια και λέει ότι η ροή μεταναστών και προσφύγων στις ελεύθερες περιοχές είναι στρατηγικό σχέδιο της Τουρκίας».

Όπως σημειώνουν οι κοινοτάρχες, με εγκατάσταση συρματοπλέγματος, οι «3.000 κάτοικοι αποκόπτονται από τις ελεύθερες περιοχές και πρακτικά παγιδεύονται μεταξύ Τούρκου κατακτητή και συρματοπλέγματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, με ελάχιστες διόδους διαφυγής». Αμφισβητούν, επίσης, το ότι το συρματόπλεγμα που ήδη εγκαταστάθηκε στις άλλες κοινότητες έχει θετικά αποτελέσματα σε ό,τι αφορά την παράνομη μετανάστευση και ζητούν στατιστικά στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι είχε θετικά αποτελέσματα.

Προστίθεται ότι «δεν θα δεχτούν να αποκοπούν ολόκληρα χωριά και οικογένειες να στερηθούν την ελεύθερη και άμεση διέλευση στις άλλες ελεύθερες περιοχές», σημειώνοντας πως «ό,τι δεν κατάφερε ο Τούρκος κατακτητής εδώ και μισό αιώνα, επιχειρεί να το επιβάλει του Υπ. Εσωτερικών εν μία νυκτί».

Καταλήγοντας, οι κοινοτάρχες Δένειας και Μάμμαρη σημειώνουν ότι οι κοινότητές τους είναι αντίθετες με τους κρατικούς σχεδιασμούς “περικύκλωσής” τους και διαμηνύουν ότι δεν θα επιτρέψουν κανένα έργο που να θέτει σε κίνδυνο τους κατοίκους, τις περιουσίας και την ποιότητα ζωής στα χωριά τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network