MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντίδραση για τις χρεώσεις των τραπεζών, εκφράζει η ΠΕΟ

Advertisement

Sponsored by exness

Την έντονη διαμαρτυρία της για τις επικείμενες νέες αυξήσεις στα τέλη των τραπεζών εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η ΠΕΟ.

«Στο πρόσφατο παρελθόν τα τραπεζικά ιδρύματα και με σκοπό τη διασφάλιση της κερδοφορίας τους, επιβάρυναν τους εργαζόμενους καταναλωτές με τα υψηλά επιτόκια. To αποτέλεσμα της ανεξέλεγκτης κούρσας των τραπεζών για κέρδη κλήθηκαν τότε να πληρώσουν οι καταναλωτές και οι εργαζόμενοι. Σήμερα, και πάλι με στόχο την κερδοφορία τους, ανακοινώνουν την επιβολή προκλητικά ψηλών χρεώσεων , τις οποίες καλούνται να πληρώσουν οι απλοί καταναλωτές», προστίθεται.

Advertisement

Αναφέρει ακόμα ότι είναι «προκλητικό» για τους εργαζόμενους και τους καταναλωτές το γεγονός ότι οι θεσμοί και οι φορείς ( Κεντρική Τράπεζα, Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού, Υπουργείο Οικονομικών) παρακολουθούν χωρίς να παρεμβαίνουν στο τι συμβαίνει.

Επιβάλλεται άμεσα, αναφέρει η ΠΕΟ «να μπει φραγμός στην ασυδοσία των τραπεζών που συνεχίζουν ανέγγιχτα τις απαράδεκτες πολιτικές τους και ζητούμε από τους θεσμικούς φορείς να εξαντλήσουν όλες τις δυνατότητες που τους παρέχουν το νομοθετικό πλαίσιο και το Διάταγμα που εκδόθηκε από το ίδιο το Υπουργείο Οικονομικών, για την προστασία των καταναλωτών που γίνονται έρμαιο στο ολιγοπώλιο των τραπεζών».

Αν το διάταγμα χρησιμοποιείται ως πρόσχημα από τα τραπεζικά ιδρύματα για την επιβολή υψηλότερων χρεώσεων σε βάρος των καταναλωτών, «τότε το Υπουργείο Οικονομικών έχει την ευθύνη για την αναθεώρηση των σχετικών προνοιών του Διατάγματος με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών και όχι των τραπεζών», αναφέρεται καταληκτικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network