MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιδράσεις στα κατεχόμενα για το Κραν Μοντάνα

Advertisement

Sponsored by exness

Ικανοποίηση για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου

Advertisement

Ικανοποίηση για την χθεσινή δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ Μ. Τσαβούσογλου για το θέμα της ασφάλειας και των εγγυήσεων, με την οποία απορρίπτει την ελληνική και ε/κ θέση για «μηδέν στρατό, μηδέν εγγυήσεις» εκφράζει με γραπτή δήλωσή του ο «υπουργός εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, ο οποίος βρίσκεται στο Κραν Μοντάνα μαζί με τον «υπουργό δημοσιονομικών» Σερντάρ Ντενκτάς εκπροσωπώντας την «κυβέρνηση».

Η γραπτή του δήλωση κυκλοφόρησε στα κατεχόμενα και σε αυτή αναφέρει ότι καταρχήν η ε/κ πλευρά και η Ελλάδα, αλλά και όλοι θα πρέπει να αξιολογήσουν τις δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι η αναφορά σε κατάργηση εγγυήσεων και απόσυρση τουρκικών στρατευμάτων είναι ένα όνειρο από το οποίο θα πρέπει να ξυπνήσουν και πως η Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα είναι τελική για το Κυπριακό.

Ο κ. Ερτουγρούλογλου πρόσθεσε ότι και ο Τ/κ ηγέτης μίλησε για τελική Διάσκεψη που δεν αφορά μόνο το θέμα της ασφάλειας και εγγυήσεων αλλά είναι μια Διάσκεψη όλων των κεφαλαίων.

Η αντίδραση που έχει δείξει η ε/κ πλευρά και τα πολιτικά κόμματα στις δηλώσεις Τσαβούσογλου δείχνει ότι στόχος τους είναι, πριν ακόμα ξεκινήσει η Διάσκεψη, να αρχίσουν το παιχνίδι διαστρέβλωσης και επίρριψης ευθυνών και να μην υπάρξει ένα αποτέλεσμα στο Κραν Μοντάνα, αλλά δείχνει ότι ήρθαν εδώ με στόχο να παρακωλύσουν την διαδικασία ή να την αφήσουν χωρίς αποτέλεσμα, είπε.

Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου καλεί στην γραπτή του δήλωση την ε/κ πλευρά να έχει μια πιο εποικοδομητική στάση και καταδικάζει την αδιάλλακτη στάση της, όπως ισχυρίστηκε, λέγοντας ότι πρέπει να είναι πιο δημιουργική και επικεντρωμένη σε αποτέλεσμα.

Στο μεταξύ, στα κατεχόμενα 8 οργανώσεις μεταξύ των οποίων ο σύνδεσμος ηρώων ΤΜΤ, των αξιωματούχων εν αποστρατεία κά σε δημοσιογραφική διάσκεψη σήμερα υποστήριξαν ότι η Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα δείχνει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ενοποίηση κάτω από μια ομοσπονδιακή δομή. Παρά την εποικοδομητική στάση της Τουρκίας και του ψευδοκράτους, ανέφεραν, και τις υποχωρήσεις στο θέμα του πληθυσμού, του περιουσιακού και το εδαφικό, έχει πλέον φανεί ότι δεν είναι εφικτό να ενοποιηθεί η Κύπρος κάτω από μια ομοσπονδιακή δομή, διζωνική, δικοινοτική βασισμένη σε δύο ίσες συνιστώσες πολιτείες.

Μίλησαν για βήματα που πρέπει να γίνουν για να ενδυναμώσουν από κάθε πλευρά το ψευδοκράτος και να διασφαλίσουν το μέλλον τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network