MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιδράσεις κομμάτων για τη διάσκεψη Αναστασιάδη

Advertisement

Sponsored by exness

Η χθεσινοβραδινή διάσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη βρέθηκε στο επίκεντρο των δηλώσεων αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων – Με τοποθετήσεις τους στο κρατικό ραδιόφωνο σχολίασαν την αποτίμηση του Προέδρου για τα τρία χρόνια εσωτερικής διακυβέρνησης

Advertisement

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου δήλωσε πως είναι μηδενισμός να μην αναγνωρίσουμε ότι είμαστε σε καλό δρόμο κάνοντας αναφορά στο που βρισκόταν η Κύπρος τον Μάρτιο του 2013. Στη συνέχεια αναγνώρισε ότι υπάρχουν ακόμα σοβαρά προβλήματα όπως είναι η ανεργία και τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Κυβέρνηση και κόμματα είπε, πρέπει να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητές τους και να προχωρήσουν σε λύσεις μέσα από το διάλογο.

Την ίδια ώρα  Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού δήλωσε πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε μισές αλήθειες που είναι πιο επικίνδυνες από το ψέμα. Επέκρινε παράλληλα την κυβέρνηση ότι προσπάθησε να ωραιοποιήσει την κατάσταση, αποδίδοντας την καθυστέρηση στην εφαρμογή του ΓΕΣΥ στην οικονομική κρίση.

Εξάλλου το ΔΗΚΟ διά του Προέδρου του Νικόλα Παπαδόπουλου αναφέρει πως η κυβέρνηση αφότου έφυγε η τρόικα, δεν ξέρει τι να κάνει και επαναπαύεται στη δόξα της, ενώ απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση λέγοντας πως δεν έκανε κινήσεις για αποτροπή του κουρέματος. Παράλληλα εξέφρασε τις ανησυχίες του για το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν έκανε οποιαδήποτε εξαγγελία για αντιμετώπιση των προβλημάτων ενώ επεσήμανε ότι ο λαός έκανε τεράστιες θυσίες για να κερδίσει ξανά η Κύπρος την αξιοπιστία της.

«Είναι σημαντικό να παραδέχεται ένας πρόεδρος ότι διέπραξε ένα σοβαρό λάθος που προκάλεσε τεράστια οικονομικά και πολιτικά προβλήματα στη χώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος. Την ίδια ώρα επέκρινε τον ΠτΔ ότι δεν έκανε διαβουλεύσεις με τα κόμματα και πήγε απροετοίμαστος στο Γιούρογκρουπ , στο οποίο αποφασίστηκε το κούρεμα καταθέσεων.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Γιώργος Περδίκης χαρακτήρισε τη διάσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη ως προεκλογική. Αναφερόμενος στο mea culpa του Προέδρου για το «Δεσμεύομαι», ο κύριος Περδίκης είπε ότι επρόκειτο για επικοινωνιακού χαρακτήρα δήλωση.

Εξάλλου ο βουλευτής του Κινήματος Αλληλεγγύη Δημήτρης Συλλούρης τόνισε ότι η χθεσινή προσέγγιση ήταν περισσότερο επικοινωνιακή και δεν είχε καμιά σχέση με τα πραγματικά προβλήματα που βιώνουν οι πολίτες. Δεν μπορούμε πρόσθεσε, να μη λαμβάνουμε υπόψη ότι σχεδόν 100 χιλιάδες άνθρωποι είναι άνεργοι ή εξόριστοι, ότι κάποιοι λαμβάνουν 480 ευρώ ως ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα αλλά δεν θεωρούνται άνεργοι και ότι χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έχουν κλείσει.

Τέλος ο αναπληρωτής πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Στέλιος Αμερικάνος δήλωσε πως δεν έχουν ακουστεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προτάσεις για λύσεις στα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία. Καταλήγοντας τόνισε πως για τις διαβεβαιώσεις που κατέστρεψαν οικονομικά πολλούς συμπατριώτες μας πρέπει να υπάρξει παραδοχή και συγγνώμη και όχι για το «δεσμεύομαι» του Προέδρου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network