MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιδράσεις για τη μεταφορά Τούρκων εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Αντιδράσεις για τη μεταφορά Τούρκων εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα

Ο πρόεδρος της τουρκοκυπριακής συντεχνίας δασκάλων (KTÖS), Μουσταφά Μπάϊμπορα επέκρινε έντονα τις εξαγγελίες του Τούρκου Υπουργού Παιδείας, Μαχμούτ Όζέρ για αποστολή Τούρκων εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα.

Advertisement

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Γιενί Μπακίς» γράφει ότι ο κ. Μπάϊμπορα εξέφρασε τη διαφωνία του με τα ολοήμερα σχολεία και την αποστολή 50 Τούρκων εκπαιδευτικών στα κατεχόμενα, την οποία ανακοίνωσε προηγουμένως ο κ. Οζέρ.

Στις δηλώσεις του, ο Μπαϋμπορά χαρακτήρισε ως «πολιτικό βήμα την εισαγωγή δασκάλων από την Τουρκία» και υπενθύμισε ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν συνολικά άνεργοι δάσκαλοι στον τομέα της ειδικής εκπαίδευσης.

Εκφράζοντας την έντονη αντίδραση της συντεχνίας του στο θέμα αυτό, ο Μπάϊμπορα προειδοποίησε ότι προκειμένου να εφαρμοστεί το ολοήμερο σχολείο χρειάζεται να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές και οι κατάλληλες συνθήκες και υπενθύμισε την πρόταση που είχαν διαβιβάσει στο «υπουργείο» πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, για την ολοήμερη εκπαίδευση.

Χαρακτηρίζοντας ως «κενού περιεχομένου» τις δηλώσεις που γίνονται στο θέμα αυτό, ο Μπάϊμπορα προειδοποίησε επίσης ότι δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί ολοήμερη εκπαίδευση στα σχολεία από τη στιγμή που το κονδύλι που παραχωρείται για την «εκπαίδευση» είναι μόνο 8% του συνολικού «προϋπολογισμού».

Σύμφωνα με την «Βατάν», σε δηλώσεις του για το θέμα, ο «γενικός γραμματέας» της KTÖS, Μπουράκ Μαβίς υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να υπάρχει καμιά ανακοίνωση που να αφορά μεταφορά δασκάλων από την Τουρκία, από τη στιγμή που περιμένουν ακόμη να διοριστούν 48 συνολικά δάσκαλοι ειδικής εκπαίδευσης, οι οποίοι παρακάθισαν τις εξετάσεις της «επιτροπής δημόσιας υπηρεσίας» τον Αύγουστο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network