MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντιδρά η Basın-Sen για τη δίκη εναντίον της Αφρίκα στα κατεχόμενα 

Advertisement

Sponsored by exness

Μη αποδεκτό χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της συντεχνίας των εργαζομένων στον Τύπο (Basın-Sen), Αλί Κισμίρ το ότι η τουρκική «πρεσβεία» κατέθεσε αγωγή εναντίον της εφημερίδας Αφρίκα στο όνομα του «τ/κ λαού» με το αιτιολογικό ότι η καρικατούρα/φωτομοντάζ που είχε δημοσιεύσει με τον Ταγίπ Ερντογάν να τον ουρεί ένα ελληνικό αρχαίο άγαλμα, μειώνει τον Τούρκο Πρόεδρο.

Advertisement

Να σημειωθεί ότι η δίκη ξεκίνησε χθες στο «επαρχιακό δικαστήριο» Λευκωσίας και είναι σήμερα στα πρωτοσέλιδα της Αφρίκα και της Γενί Ντουζέν. Στην χθεσινή διαδικασία λέχθηκε στο «δικαστήριο» ότι το παράπονο εναντίον της εφημερίδας κατατέθηκε γραπτώς στην «αστυνομία» από τον τότε Τούρκο «πρέσβη», Ντεριά Κανμπάι.

Σύμφωνα με την Αφρίκα, ο «αστυνομικός επιθεωρητής» Ισά Σεβιντίκ δήλωσε χθες στο «δικαστήριο» ότι μετά τη δημοσίευση της καρικατούρας στις 8 Δεκεμβρίου 2017, η «πρεσβεία» της Τουρκίας υπέβαλε καταγγελία ότι ο Τούρκος Πρόεδρος και ο τουρκικός λαός προσβλήθηκαν.

Ο δικηγόρος της Αφρίκα Τατζιάν Ρεϊνάρ κατέθεσε ένσταση όταν ο Σεβιντίκ επιχείρησε να υποβάλει την επιστολή παράπονο ως απόδειξη.

Στη γραπτή του δήλωση ο Αλί Κισμίρ τονίζει ότι σε όλο τον κόσμο οι Πρεσβείες εκπροσωπούν τις χώρες και τους λαούς τους στον τόπο όπου υπηρετούν. Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό η τουρκική «πρεσβεία» να υποβάλλει παράπονο εναντίον της Αφρίκα και επιπλέον να επικαλείται τον τ/κ «λαό», προσθέτει ο Κισμίρ κάνοντας λόγο για προσπάθεια φίμωσης ενός έντυπου μέσου.

Χαρακτηρίζει δε ως τον μεγαλύτερο «μαύρο λεκέ» στη χώρα τα επεισόδια που είχαν γίνει μπροστά από την Αφρίκα τον περασμένο Ιανουάριο. Η συντεχνία, κατέληξε, θα παρακολουθεί στενά την έκβαση της υπόθεσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network