MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αντί lockdown… δραστικά μέτρα. Η Λεμεσός… η Πάφος και οι άλλες επαρχίες

Advertisement

Sponsored by exness

Από το καθολικό lockdown στο τοπικό και εν συνεχεία στα πιο δραστικά μέτρα – Εν αναμονή ανακοινώσεων  – Υπουργικό Συμβούλιο και μετά ανακοινώσεις ίσως και από τον ίδιο τον Πρόεδρο

Πολύωρες ήταν οι συζητήσεις των μελών της Διυπουργικής Επιτροπής στο Προεδρικό Μέγαρο, που αξιολόγησαν τις προτάσεις των επιδημιολόγων και κατέληξαν στα όσα θα παρουσιάσει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αύριο στο Υπουργικό Συμβούλιο, πριν την ανακοίνωση των νέων μέτρων.

Advertisement

Στη συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής για την πανδημία, συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν η επιδημιολογική εικόνα της χώρας μας, οι επιστημονικές απόψεις και συστάσεις της επιδημιολογικής συμβουλευτικής ομάδας, οι παράμετροι και επιπτώσεις από τον Covid-19, καθώς και τα πρόσθετα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν, τόσο σε τοπική όσο και σε παγκύπρια κλίμακα, για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του.

Αμέσως μετά, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης μιλώντας στο ΡΙΚ έβαλε τελεία στα σενάρια περί ολικού lockdown, που αποτελούσε τη μία πρόταση που έπεσε στο τραπέζι στη διάρκεια της σύσκεψης το βράδυ της Δευτέρας στο Προεδρικό.

Ες αύριον…

Όπως ανακοινώθηκε από το Προεδρικό, το Υπουργικό Συμβούλιο θα συνέλθει στις 7 και 45 αύριο το βράδυ και εν συνεχεία η Κυβέρνηση θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της, που λαμβάνονται στη σκιά των αρνητικών αριθμών -κρουσμάτων και νοσηλευόμενων- που καταγράφονται τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο.

Δεδομένου ότι το ενδεχόμενο ενός ολικού lockdown έχει αποκλειστεί, η προσοχή εκ των πραγμάτων στρέφεται στις πιο επιβαρυμένες επιδημιολογικά επαρχίες, Λεμεσό και Πάφο αν και πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποια μέτρα -σαφώς πιο ανώδυνα- θα ανακοινωθούν και για τις υπόλοιπες επαρχίες.

Αντί lockdown… πιο αυστηρά μέτρα;

Όσο περνούν οι ώρες, τόσο κερδίζει έδαφος η ενδιάμεση πρόταση -όπως δημοσιεύθηκε από την Κυριακή στη Cyprus Times που προνοεί κλείσιμο συγκριμένων χώρων, εστίασης και αναψυχής σε Λεμεσό και Πάφο, ενδεχομένως και κάποιων άλλων επιχειρήσεων που θεωρείται ότι σε αυτές γίνεται διασπορά του ιού. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται ότι τα μέτρα θα αγγίζουν και τον αριθμό των συναθροιζόμενων σε οικίες και δημόσιους χώρους.

Πάντως, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η απαγόρευση μετακίνησης από και προς τις δύο επαρχίες.

Για τις υπόλοιπες επαρχίες, φαίνεται να προβλέπονται μέτρα που επίσης θα αγγίζουν τον αριθμό των ατόμων σε οικίες, χώρους εστίασης και εκδηλώσεις.

Δεδομένη θεωρείται και η παραμονή του κέρφιου από τις 11 το βράδυ.

Βεβαίως, ιδιαίτερα σημαντικός θεωρείται ο αριθμός κρουσμάτων που θα ανακοινωθεί απόψε από το Υπουργείο Υγείας.

Αφού το Υπουργικό Συμβούλιο εγκρίνει τα μέτρα, αυτά θα ανακοινωθούν στον λαό, ίσως και από τον ίδιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network