MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανταλλαγή πυρών μεταξύ Νικόλα – Κυβέρνησης

Advertisement

Sponsored by exness

Η κόντρα ΔΗΚΟ – Κυβέρνησης καλά κρατεί – Για λανθασμένη πολιτική κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ – «Άδικη και αστήριχτη η κριτική» απαντά ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Advertisement

Με γραπτή του δήλωση ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος ασκεί κριτική στην Κυβέρνηση Αναστασιάδη για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Χαρακτηρίζει λανθασμένη την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και καλεί τον ΠτΔ σε αυτοκριτική και αλλαγή στρατηγικής.

«Οι απαράδεκτες ενέργειες των Ηνωμένων Εθνών και η υπουλότητα και η προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς, επιβάλλουν τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και τη διεξαγωγή σοβαρού διαλόγου για αλλαγή στρατηγικής.
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να παραδεχτεί πως η πολιτική του είναι λανθασμένη.
Πρέπει να προβεί σε αυτοκριτική, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Να ομολογήσει πως:
•    Η αναγόρευση του κατοχικού ηγέτη ως τη δήθεν «μοναδική ελπίδα για λύση του κυπριακού» ήταν λάθος.
•    Η υποστολή της σημαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας για να πάει να δει θέατρο στα κατεχόμενα, ήταν λάθος.
•    Η πρόσκληση του κατοχικού ηγέτη στο Νταβός, ήταν λάθος
•    Η καλλιέργεια ενός ψευδεπίγραφου καλού κλίματος τη στιγμή που η Τουρκία κατέβαζε πολεμικά πλοία στην ΑΟΖ μας, ήταν λάθος.
•    Η ανοχή, μέχρι ενθάρρυνσης, των επισκέψεων ξένων αξιωματούχων στα κατεχόμενα, ήταν λάθος.
 
Τώρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θερίζει αυτά που έσπειρε.
 
Υπενθυμίζεται πως πριν από ένα μήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης άνοιξε νέα ενταξιακά κεφάλαια της Τουρκίας και σαν «ευχαριστώ» εισπράττει ένα νέο εξευτελισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία.
 
Και όμως στις διαπραγματεύσεις για το κυπριακό συνεχίζουμε τα ίδια.
 
Συνεχίζουμε να συζητάμε μόνο τις πτυχές που ενδιαφέρουν την τουρκική πλευρά και όχι εκείνες που ενδιαφέρουν την Ελληνοκυπριακή πλευρά.»

Καταλήγοντας απαιτεί, όπως αναφέρει στη γραπτή του δήλωση, τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου και τη λήψη απόφασης για αλλαγή στρατηγικής.

Β. Παπαδόπουλος: Άδικη και αστήριχτη η κριτική»

Σε άδικη και αστήρικτη κριτική από πλευράς του Νικόλα Παπαδόπουλου εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, αναφέρεται ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας. Παπαδόπουλος.

«Από την ανάληψη της Προεδρίας της Δημοκρατίας από τον Νίκο Αναστασιάδη, η εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης όχι μόνο δεν επέτρεψε την οποίαν αμφισβήτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς, αλλά, αντιθέτως, μέσω των τριμερών συμμαχιών με χώρες της περιοχής, τα πολλαπλά ταξίδια του Προέδρου ανά την υφήλιο, τη συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Συμβούλια, καθώς και την αναβάθμιση των σχέσεων και την άριστη συνεργασία που ανέπτυξε με τις ΗΠΑ και τη Ρωσία, αποδεδειγμένα αναβαθμίστηκε και ενδυναμώθηκε ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας διεθνώς» σημειώνει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε γραπτή απάντησή του στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ.

«Απλώς να υπενθυμίσουμε στον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο ότι η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες άνοιξαν Πρεσβείες στη Λευκωσία, ενώ για πρώτη φορά η Ισλαμική Διάσκεψη δεν εξέδωσε ψήφισμα που αφορούσε το ψευδοκράτος» προσθέτει ο κ. Παπαδόπουλος.

«Συνεπώς, η κριτική του κ. Νικόλα Παπαδόπουλου κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας είναι και άδικη και αστήρικτη» σημειώνει.

Επισημαίνει δε πως οι ειλικρινείς προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας για επίλυση του Κυπριακού δεν σημαίνουν κατ΄ ουδένα λόγο ότι αποδέχεται τις όποιες προσπάθειες που συνεχώς καταβάλλει η τουρκική πλευρά μετά το 1974, για αναβάθμιση του ψευδοκράτους.

«Είναι τουλάχιστον ατυχές μετά τα όσα συνέβησαν στην Κωνσταντινούπολη, ο κ. Νικόλας Παπαδόπουλος να στρέφει τα πυρά του κατά της Κυπριακής Κυβέρνησης και του Προέδρου της Δημοκρατίας» καταλήγει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal