MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανταλλαγή πυρών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ

Advertisement

Sponsored by exness

Για πολιτική ανευθυνότητα κατηγορεί το ΑΚΕΛ ο ΔΗΣΥ διά στόματος Νίκου Τορναρίτη – Μιλώντας στο περιθώριο του Διευρυμένου Επαρχιακού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ Λευκωσίας κάλεσε το ΑΚΕΛ «να μην ζητά και τα ρέστα» — «Ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ ζουν στο δικό τους κόσμο» δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού

Advertisement

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης κάλεσε σήμερα την ηγεσία του ΑΚΕΛ “να μην ζητά και τα ρέστα”, προσθέτοντας ότι οι πολίτες “έχουν μπροστά τους ένα ρεαλιστικό δίλημμα: Θέλουν να επιστρέψουμε στα έργα και τις ημέρες του Δημήτρη Χριστόφια και του ΑΚΕΛ ή θέλουν να προχωρήσουμε μπροστά σε μια σταθερή πορεία για την Κύπρο μας”.

Σε δηλώσεις στο περιθώριο του Διευρυμένου Επαρχιακού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ Λευκωσίας, ο κ. Τορναρίτης κατηγόρησε το ΑΚΕΛ ότι “παρέδωσε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη 240 χιλιάδες πολίτες κάτω από το όριο της φτώχειας, παρέδωσε δεκάδες χιλιάδες άνεργους, ένα τραπεζικό σύστημα διαλυμένο, τα ρευστά διαθέσιμα του κράτους αρκούσαν μόνο για ένα μήνα”.

Απευθυνόμενος προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι “συμπεριφέρθηκαν με πολιτική ανευθυνότητα. Δεκαοκτώ νομοσχέδια αναφέρονται ή αναπέμπονται για αντισυνταγματικότητα. Διερωτώμαι πραγματικά για πόσο καιρό συγκεκριμένα πολιτικά κόμματα θα συνεχίσουν να παίζουν με το συναίσθημα, με τη λογική και τα θέλω των πολιτών για ορισμένους ψήφους”.

“Εμείς θα παραμείνουμε συνεπείς και υπεύθυνοι. Θα παραμείνουμε στη σωστή πορεία, στην πορεία που θα φέρει καλύτερες μέρες για τον τόπο. Γνωρίζουμε καλά ότι υπάρχουν ακόμα προβλήματα. Πρέπει να σταθούμε στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας, να στηρίξουμε τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού μας. Δεν μπορούμε όμως να συνταχθούμε με τις δυνάμεις του λαϊκισμού”, είπε.

Για το Κυπριακό, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι “υπάρχει ελπίδα για σωστή λύση του κυπριακού προβλήματος και οι αιώνιοι αρνητές πάντοτε προβάλλουν εμπόδια. Εμείς θα συνεχίσουμε σωστά και υπεύθυνα να στηρίζουμε την πολιτική του Νίκου Αναστασιάδη γιατί θεωρούμε ότι είναι η μόνη σωστή πορεία για να απαλλαγούμε από την κατοχή, την ακατάσχετη ροή εποίκων και τις εγγυήσεις της Τουρκίας”.

Ερωτηθείς σχετικά με το Εθνικό Συμβούλιο, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι “εγώ θέλω να επαναφέρω μια εικόνα η οποία ήταν ντροπιαστική για την κυπριακή πολιτική σκηνή. Δεν είναι δυνατόν να συνεδριάζει το Εθνικό Συμβούλιο και να απασχολείται με θέματα υψίστης εθνικής ασφαλείας, άκρως απόρρητα θέματα, και συγκεκριμένος πολιτικής αρχηγός να συγκαλεί δημοσιογραφικές διασκέψεις και να παραδίδει τα συγκεκριμένα έγγραφα δια ζώσης, προφορικά, σε όλους τους πολίτες. Αν αυτή είναι υπευθυνότητα, τότε να συνεδριάσει το Εθνικό Συμβούλιο”.

Κυπριανού: Ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ ζουν στο δικό τους κόσμο 

Ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ ζουν στο δικό τους κόσμο, σε ένα κόσμο όπου δεν υπάρχουν ανάγκες, αλλά μόνο πολυτέλειες, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού στην ομιλία του στη συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά, στη Λευκωσία, καλώντας ταυτόχρονα το λαό να συμμετάσχει στις εκλογές και να δώσει δύναμη στη δύναμη του και μαζί με το ΑΚΕΛ να κάνει τη διαφορά.

Ο κ. Κυπριανού είπε ότι “δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια. Δεν υπάρχουν περιθώρια για να κλείσουμε τα μάτια μπροστά στα όσα γίνονται. Ανεργία που μαστίζει. Μισθοί ψίχουλα. Δουλειά με το 12ωρο και βάλε. Ατομικά συμβόλαια. Δουλειά χωρίς δικαιώματα. Δουλειά χωρίς κοινωνικές ασφαλίσεις. Δουλειά και ζωή χωρίς αξιοπρέπεια. Δεν υπάρχουν πλέον άλλα περιθώρια.”

Απευθυνόμενος προς τους Τουρκοκύπριους, ο κ. Κυπριανού είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση, ότι “μακάρι σύντομα να ξημερώσει η μέρα που θα παλεύουμε σε μια επανενωμένη πατρίδα. Τους διαβεβαιώνουμε ως ΑΚΕΛ ότι θα συνεχίζουμε να δυναμώνουμε. Ισχυροί θα στεκόμαστε μαζί τους στην πρώτη γραμμή. Σε ένα κοινό αντιιμπεριαλιστικό, αντικατοχικό και αντιφασιστικό μέτωπο.”

“Θα συνεχίσουμε να λέμε την αλήθεια. Να μιλούμε για τις πληγές. Για τα εγκλήματα σε βάρος του λαού μας. Για τις δολοφονίες. Για την προδοσία. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε σάρκα και οστά στο κοινό μας όραμα. Για δύο κοινότητες πολιτικά ισότιμες∙ για Κύπρο ολόκληρη που να ανήκει στο λαό της! Για την ανάγκη Ε/κ και Τ/κ να κόψουμε τον ομφάλιο λώρο από τις `μητέρες πατρίδες`”, είπε.

“Μακάρι”, πρόσθεσε, “ ο κ. Αναστασιάδης να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να υπερασπιστεί αυτές τις αλήθειες. Να μην λυγίσει μπροστά σε μικροκομματικές σκοπιμότητες. Να μην λυγίσει μπροστά στους πειρασμούς των εκλογικών ποσοστών. Δυστυχώς η εξαγγελία για πρόσληψη τριών χιλιάδων επαγγελματιών οπλιτών το Νιόβρη τη στιγμή που υποτίθεται ότι εργαζόμαστε για λύση του Κυπριακού ως το Δεκέμβριο μαρτυρεί το αντίθετο”.

“Δεν είναι η πρώτη φορά”, συνέχισε, “ που τα πάντα τινάζονται στον αέρα από τον κ. Αναστασιάδη και το ΔΗΣΥ λόγω εκλογών. Παραμονές των Προεδρικών Εκλογών του 2013 αλλά και παλαιότερα, χτύπησαν ρέστα στους προεκλογικούς πλειστηριασμούς. Αυτό συνέχισε να κάνει και μετεκλογικά ο κ. Αναστασιάδης. Ακολούθησε στο Κυπριακό τις συμβουλές όλων αυτών που σήμερα κατηγορούν τις θέσεις μας και μιλούν για ΔΗΣΑΚΕΛ”.

“Ευχή μας είναι ο Πρόεδρος να φανεί συνεπής και αποφασιστικός αυτή τη φορά. Ο λαός μας χόρτασε τόσα χρόνια από τα «δεσμεύομαι» και τα λόγια τα μεγάλα. Ορισμένοι δυστυχώς επιμένουν και σήμερα σε αλλοπρόσαλλες θέσεις. Δεν θα τους κάνουμε το χατίρι. Δεν θα μας αποπροσανατολίσουν οι αντι-ομοσπονδιακές θέσεις του κ. Λιλλήκα, του κ. Σιζόπουλου, του κ. Παπαδόπουλου”, είπε.

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι “στον κόσμο που ζουν ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ, η μετανάστευση και οι χιλιάδες νέοι επιστήμονες που δεν επιστρέφουν στην Κύπρο γιατί δεν βρίσκουν δουλειές είναι ένας «μύθος». Στον κόσμο που ζουν ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ η ανεργία μειώνεται. Στον κόσμο που ζουν ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ έχουμε ανάπτυξη επειδή θησαυρίζουν οι λίγοι μεγαλο-επιχειρηματίες σε βάρος χιλιάδων μισθωτών”.

“Στον κόσμο που ζουν ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ, ο μήνας βγαίνει πλουσιοπάροχα με 700 ευρώ. Στον κόσμο που ζουν ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ, οι συντάξεις που πετσόκοψαν και το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα φτάνουν και περισσεύουν. Στον κόσμο που ζουν ο Πρόεδρος και ο ΔΗΣΥ, στην υγεία και στην παιδεία όλα βαίνουν καλώς. Είναι λογικό να τα πιστεύουν όλα αυτά. Γιατί ζουν στο δικό τους κόσμο. Σε ένα κόσμο όπου δεν υπάρχουν ανάγκες, αλλά μόνο πολυτέλειες”, ανέφερε.

“Φτάνει λοιπόν. Ως εδώ. Ο λαός πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές και να δώσει δύναμη στη δύναμη του. Μαζί με το ΑΚΕΛ να κάνει τη διαφορά. Η αποχή δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε. Η αποχή δεν πρόκειται να μειώσει την ανεργία, ούτε να μας γλυτώσει από τις ιδιωτικοποιήσεις και τις εκποιήσεις”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network