MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άνοιξε o κύκλος επαφών Κούσιου για ΑΤΑ. Πρώτη στάση ΠΕΟ… αύριο συνέχεια με ΣΕΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Ξεκίνησε τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις για ΑΤΑ ο Υπουργός Εργασίας – Πρώτη στάση ΠΕΟ… αύριο συνέχεια με ΣΕΚ

Με τη Γενική Γραμματέα της ΠΕΟ, Σωτηρούλα Χαραλάμπους, ξεκίνησε τη Δευτέρα τις κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους κοινωνικούς εταίρους για τον καθορισμό της Αυτόματης Τιμαριθμικής Αναπροσαρμογής (ΑΤΑ) ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Κυριάκος Κούσιος.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της συμφωνίας που επιτεύχθηκε στα λιμάνια, ο Υπουργός είπε ότι “έχω ξεκινήσει τις συναντήσεις μου με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τις εργοδοτικές οργανώσεις ξεχωριστά. Σήμερα είχα την πρώτη συνάντηση με την ΠΕΟ. Συνεχίζω με τις άλλες οργανώσεις και την άλλη βδομάδα θα είναι και οι κοινές συναντήσεις εργοδοτικής και συνδικαλιστικής πλευράς”.

Ο κ. Κούσιος πρόσθεσε ότι είναι μία προσπάθεια “να μπορέσω να βρω κοινές συνισταμένες, γιατί είναι γνωστό ότι ο Υπουργός Εργασίας δεν έχει καταλυτική αρμοδιότητα να αποφασίζει για το συγκεκριμένο θέμα της ΑΤΑ, είναι καθαρά θέμα συμφωνίας των κοινωνικών εταίρων”. Ο ρόλος του Υπουργείου Εργασίας είναι μεσολαβητικός, σημείωσε, ενώ τόνισε ότι στηρίζεται στην υπευθυνότητα και σοβαρότητα των κοινωνικών εταίρων, “ευελπιστώντας ότι θα καταλήξουμε κάπου θετικά, χωρίς με κανένα τρόπο να μπορεί κάποιος να πει αν θα έχουμε ή όχι θετική κατάληξη”.

Δεν θέλησε να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες αναφορικά με τη σημερινή συνάντηση. “Να μου επιτρέψετε να μην μπω σε λεπτομέρειες προτού ολοκληρώσω τις επαφές μου και προτού έχω τις κοινές συναντήσεις. Αντιλαμβάνεστε ότι όσα λέγονται στις κατ’ ιδίαν συναντήσεις δεν μπορούν καν να χρησιμοποιηθούν και αυτός είναι ο σκοπός τους, να ανταλλάζουμε απόψεις ελεύθερα, χωρίς να δεσμεύονται οι παριστάμενοι από αυτά που λέγονται, για να μπορώ να δω πού είναι τα όρια και πώς να μεσολαβήσω”, σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη ο Υπουργός θα συναντηθεί με τη ΣΕΚ, την Τετάρτη με την ΠΕΟ, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα συναντηθεί με ΟΕΒ και ΚΕΒΕ αντίστοιχα. Την επόμενη βδομάδα, όπως είπε, θα ξεκινήσει τις κοινές συναντήσεις ανάμεσα στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ έδωσε χρονοδιάγραμμα μέχρι και τα Χριστούγεννα για να καταλήξει ο διάλογος για την ΑΤΑ είτε σε συναινετική συμφωνία είτε σε αδιέξοδο. Όλες οι συναντήσεις θα γίνονται στο Υπουργείο Εργασίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network