MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άνοιξε ο χορός των συλλήψεων για τη ΣΠΕ Αγίας Φύλας…

Advertisement

Sponsored by exness

Χειροπέδες σε τρία πρόσωπα πέρασαν οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, για το οικονομικό σκάνδαλο της ΣΠΕ Αγίας Φύλας — Εντάλματα σύλληψης εναντίον δύο ακόμα προσώπων

Advertisement

«Άνοιξε ο χορός» των συλλήψεων για το οικονομικό σκάνδαλο της ΣΠΕ Αγίας Φύλας.

Τρία άτομα βρίσκονται ήδη με χειροπέδες στα γραφεία του ΤΑΕ Λεμεσού και ανακρίνονται. Πρόκειται για έναν 35χρονο, έναν 44χρονο και έναν 56χρονο, όλοι υπαλλήλοι του Πιστωτικού Ιδρύματος. Δύο ακόμα πρόσωπα, επιχειρηματίες, ένας από τη Λεμεσό και ένας από τη Λευκωσία, αναμένεται πολύ σύντομα να έχουν την ίδια τύχη.

Οι πέντε φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση των προβληματικών δανείων που εντοπίστηκαν στο πιστωτικό ίδρυμα και ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Οι ανακριτές του ΤΑΕ Λεμεσού, μετά από υποδείξεις της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, το τελευταίο διάστημα μπήκαν στη ΣΠΕ και διεξάγουν έρευνες για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν διαπραχθεί οποιαδήποτε ποινικά αδικήματα σε σχέση με την παραχώρηση δάνειων.

Όπως κατέδειξαν οι μέχρι σήμερα εξετάσεις, στελέχη της ΣΠΕ μαζί με άλλους ιδιώτες, παραχωρούσαν δάνεια, με το αζημίωτο φυσικά, χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις ή με εξασφαλίσεις πολύ χαμηλής αξίας. Παραχωρούσαν δηλαδή δάνεια σε ιδιώτες, παρουσιάζοντας στημένες εκτιμήσεις.

Από τις μέχρι σήμερα αστυνομικές έρευνες, διαπιστώνονται λάθη, παραλείψεις και ατασθαλίες σε εκατό και πλέον δάνεια, η συνολική αξία των οποίων ξεπερνά τα 25 εκατομμύρια ευρώ. Δάνεια τα οποία παραχωρήθηκαν σε ιδιώτες με εμπλεκομένους πρώην και νυν ανώτερους αξιωματούχους της Επιτροπής του εν λόγω ιδρύματος.

Τα πέντε αυτά πρόσωπα είναι αντιμέτωπα με 13 κατηγορίες, μεταξύ αυτών συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος, απάτη κατά την πώληση περιουσίας, χρηματισμός και πλαστογραφία. Αδικήματα τα οποία επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και 14 χρόνια.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network