MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άνοιξε με τη μάνα… έκλεισε με την κόρη ο μακάβριος κύκλος

Advertisement

Sponsored by exness

Άνοιξε με τη μάνα… έκλεισε με την κόρη δύο σχεδόν μήνες μετά ο μακάβριος κύκλος εντοπισμού των θυμάτων του Μεταξά

Advertisement

14 Απριλίου εντοπίζεται νεκρή η μητέρα…

12 Ιουνίου εντοπίζεται νεκρή η κόρη…

Ο εντοπισμός της σορού της 6χρονης Sierra στη Λίμνη Μεμί, έκλεισε τον μακάβριο κύκλο εντοπισμού των θυμάτων του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά. Ενός κύκλου ο οποίος άνοιξε στις 14 Απριλίου, οπότε και εντοπίστηκε στο φρεάτιο της φρίκης στο Μιτσερό η μητέρα της Mary Rose και κλείνει σήμερα με τον εντοπισμό της μικρούλας.

Η σημερινή είδηση εντοπισμού της μικρής, προκάλεσε συγκίνηση στο παγκύπριο, που από την πρώτη στιγμή παρακολουθούσε τις εξελίξεις με κομμένη την ανάσα.

Υπενθυμίζεται ότι η 38χρονη MARRY ROSE TIBURCIO από τις Φιλιππίνες που είχε εξαφανιστεί από τον Μάιο του 2018, εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου 2019 στο φρεάτιο του Μιτσερού. Στιγμή που άρχισε να «ξεκλειδώνει» γρίφους. Η αλλοδαπή γυναίκα που αναγνώρισε το θύμα, είναι αυτή που την είχε δηλώσει ως ελλείπουσα πριν ένα χρόνο. Η ταυτοποίηση της Mary Rose σήμανε συναγερμό στις αρχές, με το που έγινε αντιληπτό ότι κατά την εξαφάνιση της πριν από περίπου ένα χρόνο, η άτυχη γυναίκα είχε μαζί της και την 6χρονη κορούλα της.

Το χρονικό της φρίκης

14 Απριλίου…

Πάνω από μήνα η Κυπριακή κοινωνία παρακολουθεί με από κομμένη την ανάσα ειδεχθή εγκλήματα ενός καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου

Ασταμάτητες έρευνες

Από τις 14 Απριλίου οπότε και τυχαία ανακαλύφθηκε το πρώτο πτώμα στο φρεάτιο του Μιτσερού μέχρι και σήμερα -ένα μήνα μετά- πολλά τα όσα έχουν μεσολαβήσει σε σχέση με τη συγκλονιστική υπόθεση του καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου Νίκου Μεταξά. Η υπόθεση που θα μείνει γνωστή στα κυπριακά χρονικά ως «Υπόθεση Ορέστης».

Κυριακή 14 Απριλίου

Μια παρέα Κύπριων μοτοσικλετιστών εντοπίζουν με τη βοήθεια Γερμανών τουριστών στο φρεάτιο του Μιτσερού ένα πτώμα. Οι αρμόδιες αρχές τίθενται σε κινητοποίηση ωστόσο ουδείς γνωρίζει μέχρι εκείνη τη στιγμή τι θα επακολουθούσε και πόσα φρικτά εγκλήματα επρόκειτο να αποκαλυφθούν. Είναι το πτώμα της 38χρονης Mary Rose από τις Φιλιππίνες που αγνοείτο από τον Μάιο του 2018, μαζί με την 6χρονη κόρη της Sierra, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί και η τύχη της αγνοείται.

Τρίτη 16 Απριλίου

Το πτώμα στο φρεάτιο αναγνωρίζεται από ένα ζευγάρι σκουλαρίκια ως η Mary Rose από τις Φιλιππίνες από φιλικό της πρόσωπο. Την ίδια μέρα συλλαμβάνεται ο πρώην σύζυγος της και πατέρας του παιδιού της, της 6χρονης Sierra που είναι επίσης εξαφανισμένη. Η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες γύρω από τον εντοπισμό του πτώματος της 38χρονης Mary Rose.

Πέμπτη 18 Απριλίου

Η Αστυνομία οδηγείται στη σύλληψη ενός 35χρονου και ενός 30χρονου σε σχέση με την υπόθεση. Η σύλληψη του 35χρονου ήταν αυτή που άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι της υπόθεσης. Ο 35χρονος Νίκος Μεταξάς από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα γίνεται ο άνθρωπος που έμελλε να συγκλονίσει την κυπριακή κοινή γνώμη και να καταγραφεί ως ο πρώτος κατά συρροή δολοφόνος.

Παρασκευή 19 Απριλίου

Οι ανακριτές ξετυλίγουν το κουβάρι μπροστά στο φόβο πρωτοφανών αποκαλύψεων για τα κυπριακά δεδομένα. Ο 33χρονος Ρουμάνος πρώην σύντροφος της Mary Rose αφήνεται ελεύθερος. Το ίδιο θα γίνει μία μέρα μετά και με τον 30χρονο που συνελήφθη καθώς διαφάνηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση και πως η φωτογραφία του απλώς χρησιμοποιήθηκε σε site γνωριμιών από τον 35χρονο Νίκο Μεταξά. Από το απόγευμα της 19ης Απριλίου ξεκινούν καταιγιστικές εξελίξεις. Η πρώτη ομολογία του Μεταξά για τον φόνο της Mary Rose και η παραδοχή ότι νεκρή είναι και η κόρη της Sierra. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο, με τον Μεταξά να βρίσκεται στην περιοχή για υπόδειξη σκηνών.

Σάββατο 20 Απριλίου

Οι έρευνες συνεχίζονται και στο φρεάτιο του Μιτσερού. Το απόγευμα του Σαββάτου αποκαλύπτεται μία ακόμα πτυχή της σοκαριστικής υπόθεσης. Από το φρεάτιο του Μιτσερού ανασύρεται δεύτερο πτώμα. Πρόκειται για γυναίκα, την Arian Palanas επίσης από τις Φιλιππίνες. Βρέθηκε γυμνή και δεμένη χειροπόδαρα στο φρεάτιο, όπως ακριβώς και το πρώτο πτώμα, αυτό της Mary Rose.

Κυριακή 21 Απριλίου

Ο 35χρονος ίλαρχος Νίκος Μεταξάς ομολογεί και το δεύτερο έγκλημα. Ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας όπου οδηγείται για δεύτερη φορά, ο ανακριτής της υπόθεσης προβαίνει σε φρικτές αποκαλύψεις σχετικά με τη δράση του επονομαζόμενου «Ορέστη» που όπως ήρθε στο φως «ψάρευε» τα θύματα του μέσω σελίδων κοινωνικής δικτύωσης και κυρίως μέσω του Badoo. Αργότερα θα διαφανεί ότι προσέγγισε αλλοδαπές γυναίκες και σε δημόσιους χώρους προφασιζόμενος ότι χρειάζεται βοήθεια για συγγενικά του πρόσωπα.

Τις επόμενες μέρες η προσοχή παραμένει στραμμένη τόσο στο φρεάτιο της φρίκης στο Μιτσερό όσο και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. Οι αρχές σαρώνουν με ρομποτική κάμερα τα βρόμικα νερά του φρεατίου για εντοπισμό άλλων πτωμάτων. Όταν έφτασαν στον πάτο, δηλαδή στα 130 μέτρα, ανακοινώνεται ότι δεν υπάρχει κάτι άλλο εντός του φρεατίου. Στο άλλο μέτωπο, οι έρευνες στη Λίμνη Μεμί συνεχίζονται με δύτη και τη χρήση σκαφάνδρου. Κανένα αποτέλεσμα ωστόσο. Η σορός της μικρής Sierra παραμένει άφαντη.

Πέμπτη 25 Απριλίου

Ενδεχομένως η πιο καθοριστική -μέχρι στιγμής- μέρα στο «ημερολόγιο» των φρικτών δολοφονιών. Μετά τον εντοπισμό πτώματος γυναίκας σε λάκκο στο πεδίο βολής Ορούντας, ο Νίκος Μεταξάς ομολογεί σειρά δολοφονιών και αφήνει την κυπριακή κοινή γνώμη αποσβολωμένη. 7 θύματα. 5 γυναίκας και 2 παιδιά. Ούτε οι ανακριτές της πίστευαν τα όσα άκουγαν. Ο «Ορέστης» ζητά χαρτί και μολύβι ομολογεί και καταγράφει ένα προς ένα τα φρικτά του εγκλήματα…

Κυριακή του Πάσχα 28 Απριλίου

Από την Κόκκινη Λίμνη ανασύρεται από τον δύτη βαλίτσα. Μέσα κρυμμένη η φρίκη. Εντός της βαλίτσας το πτώμα γυναίκας η οποία αν και δεν έχει ακόμα ταυτοποιηθεί πιστεύεται ότι είναι η Livia Florentina. Νέο σοκ στην κοινή γνώμη. Ο 35χρονος που μία μέρα προηγουμένως βρέθηκε στο σημείο για υπόδειξη σκηνών στους ανακριτές, φρόντισε να τοποθετήσει μέσα στη βαλίτσα και τσιμεντομπλόκ για να βεβαιωθεί ότι αυτή θα έμενε στον πάτο της λίμνης.

Κυριακή 5 Μαΐου

Λίγο μετά το μεσημέρι γράφεται η πιο τραγική -μέχρι στιγμής- πτυχή στη φρικιαστική υπόθεση. Οι δυνάμεις που ερευνούν την Κόκκινη Λίμνη εντοπίζουν μία ακόμα βαλίτσα. Μικρότερη αυτή τη φορά… Οι φόβοι επαληθεύονται. Εντός της μικρής βαλίτσας βρίσκεται το άψυχο σωματάκι της 8χρονης Elena Natalia Bunea. Με θλίψη και συγκλονισμό η βαλίτσα μεταφέρεται εκτός της λίμνης και ακολούθως στο νεκροτομείο.

Τρίτη 4 Ιουνίου

Γύρω στις 11 το πρωί ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενημερώνεται τηλεφωνικώς από την ομάδα που επιχειρούσε στην Κόκκινη Λίμνη ότι εντοπίστηκε η 3η βαλίτσα θανάτου. Αμεσως σήμανε κόκκινος συναγερμός στις Αρχές. Στο σημείο έσπευσαν ο Διευθυντής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ Λευκωσίας καθώς και οι ιατροδικαστές Αγγελική Παπέττα, Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους. Η βαλίτσα που ανασύρθηκε περιείχε ανθρώπινη σορό σε προχωρημένη αποσύνθεση καθώς και πλάκες πεζοδρομίου που ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος χρησιμοποίησε ως βαρίδια. Σύμφωνα με την ομολογία του πρόκειται για την άτυχη Maricar.

Τετάρτη 12 Ιουνίου

Εντοπίζεται στη Λίμνη Μεμί η σορός της 6χρονης Sierra.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network