MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άνοιξαν χώροι εστίασης! Κάποιοι γέμισαν… άλλοι στην αναμονή. Έκκληση προς κρατικές υπηρεσίες για κατανόηση (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Γέμισαν με κόσμο από την πρώτη μέρα αρκετές επιχειρήσεις – Στην «αναμονή» οι τουριστικές περιοχές – Ο Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης στη Cyprus Times για την πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των χώρων εστίασης – Έκκληση για κατανόηση από τις Υπηρεσίες του κράτους που θα πραγματοποιούν ελέγχους

Πρώτη μέρα επαναλειτουργίας των χώρων εστίασης χθες. Καφετέριες, εστιατόρια και χώροι εστίασης που εμπίπτουν στα διατάγματα του Υπουργείου Υγείας άνοιξαν χθες και πάλι τις πόρτες τους για το κοινό. Σε διαφορετικές συνθήκες πλέον οι επιχειρηματίες καλούνται να σώσουν ότι μπορούν από μία πολύ δύσκολη χρονιά.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Εκπρόσωπος του Παγκύπριου Συνδέσμου Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής Φάνος Λεβέντης, κάνει μία αποτίμηση της πρώτης μέρας επαναλειτουργίας αρκετών επιχειρήσεων, αλλά ταυτόχρονα απευθύνει έκκληση προς τους αρμόδιους για να δείξουν κατανόηση σε διάφορα πρακτικά ζητήματα.

«Θετικές οι πρώτες ενδείξεις αλλά…»

Σύμφωνα με τον κ.Λεβέντη, «είχαμε μία θετική εικόνα αφού στις πλείστες περιπτώσεις έδειξε ο κόσμος ότι διψούσε για έξοδο, όμως αντιμετωπίζουμε πρακτικές δυσκολίες, αφού αναμένουμε από το Υπουργείο να μας ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα για παράδειγμα με τη χρήση μάσκας».

«Εμείς θέλουμε να ξεκαθαρίσει εάν μπορούμε στα άτομα της πρώτης γραμμής να αντικαταστήσουμε τη μάσκα με προστατευτικά πλεξιγκλάς. Είναι και μία άλλη εικόνα πιο ωραία, αλλά και για πρακτικούς λόγους, όπως κάνουν και στο εξωτερικό. Δεν ξέρουμε εάν κάποιος πάει να κάνει επιθεώρηση θα καταγγείλει έναν που δεν φέρει μάσκα αλλά πλεξιγκλάς που θα είναι πιστοποιημένο» είπε.

Όπως εξήγησε ο κ.Λεβέντης «το πρωτόκολλο είναι κάθετο, ενώ θα έπρεπε πιστεύω να υπάρχουν κάποιες υποδιαιρέσεις σε περιπτώσεις όπως για παράδειγμα μπροστά στα κάρβουνα, δεν μπορεί να φορείς γάντια».

«Είναι βασανιστικό έχουμε ψηλές θερμοκρασίες πρέπει να μας ξεκαθαριστεί ιδιαίτερα για τα άτομα πρώτης γραμμής».

«Τιτάνιος αγώνας… Δούλεψε η πρακτική των κρατήσεων με προϋποθέσεις»

Όπως επισημαίνει ο κ.Λεβέντης «οι πλείστοι ήταν ευχαριστημένοι, είχαν κρατήσεις από νωρίς, κάποιοι άλλοι περίμεναν κάτι περισσότερο. Στα ορεινά θέρετρα βέβαια δεν ήταν μεγάλος ο όγκος εργασίας, εκεί θα περιμένουν το Σαββατοκύριακο».

Ερωτηθείς για τον μέγιστο αριθμό ατόμων σε μία κράτηση ή ένα τραπέζι, ξεκαθάρισε ότι «ο μέγιστος αριθμός κράτησης είναι 10 άτομα ανά τραπέζι, αλλά επιβάλλεται να έχει μία καρέκλα ο καθένας, δεν μπορούν να στέκονται γύρω όρθιοι. Αυτό είναι ξεκάθαρο, εάν κάποιοι στέκονται πέραν των 10 θα καταγγελθούν».

«Οι κρατήσεις δεν επιβάλλονται είναι προαιρετικές. Εμείς δώσαμε επιλογές για να μπορούν οι επιχειρηματίες να κάνουν τον ελιγμό τους. Κάποιοι λειτούργησαν με κρατήσεις σε μεγάλο βαθμό και κάποιοι άλλοι άφησαν και χώρο για αυτούς που θα έρχονταν μετά».

Κληθείς να σχολιάσει εάν τηρήθηκαν τα μέτρα από επιχειρηματίες και κοινό υπογράμμισε ότι «ο κόσμος εάν εμείς τον καθοδηγήσουμε σωστά, δεν έχει άλλη επιλογή να εφαρμόσει το πρωτόκολλα, εάν βάλαμε τα τραπέζια μας στην σωστή θέση αυτό είναι αρκετό έτσι ώστε να εφαρμοστούν οι πρόνοιες».

«Οι επιχειρηματίες δίνουν τιτάνιο αγώνα για να ανταπεξέλθουν σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Έχουμε προβλήματα, συσσωρευμένα χρέη και πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία και να πάρουμε σωστές επιχειρηματικές αποφάσεις».

Στην αναμονή οι τουριστικές επιχειρήσεις…

Προβληματισμό εξέφρασε ο κ.Λεβέντης όσον αφορά τις τουριστικές επιχειρήσεις.

«Κυρίως η ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου βρίσκεται στην αναμονή αφού οι επιχειρηματίες μετρούν τα κουκιά τους, λειτούργησαν μερικές καφετέριες και κάποια παραδοσιακά καφενεία. Δεν μπορεί κανείς να τους υποχρεώσει να λειτουργήσουν είναι 8 μήνες σε απραξία».

Έστειλε και το δικό του μήνυμα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους.

«Θα ήθελα να καλέσω τις υπηρεσίες του κράτους που είναι ταγμένες να μας επιθεωρήσουν να λάβουν υπόψη τους την ψυχολογία μας και το τεράστιο βάρος που έχουμε. Ελπίζουμε ότι το συντομότερο δυνατόν θα έρθουμε στην κανονικότητα γιατί ζούμε έναν εφιάλτη».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network