MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανοίγει ξανά ο φάκελος της Έλενας Φραντζή στην Ιερά Σύνοδο

Advertisement

Sponsored by exness

Επανεξέταση της «αθώωσης» του ιερέα που παρενόχλησε την Έλενα Φραντζή – Συνέρχεται σήμερα η Ιερά Σύνοδος – Στην Ιερά Σύνοδο και ο άτακτος ιερέας στην Πάφο

Advertisement

Λίγες ημέρες μετά τον θάνατο της νεαρής Έλενας Φραντζή και τέσσερα χρόνια μετά την απόφαση της ανακριτικής επιτροπής που διόρισε η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου και «αθώωνε» τον ιερέα ανάδοχο πατέρα της νεαρής, οι 18 Ιεράρχες μέλη της Συνόδου θα ανοίξου και πάλι το φάκελο της υπόθεσης.

Το γεγονός μάλιστα ότι μετά την αποφυλάκιση του ο ιερέας «αθωώθηκε» από την Εκκλησία και συνέχισε να ασκεί τα καθήκοντα του προκάλεσε έντονες αντιδράσεις ενώ έφερε αντιπαράθεση μεταξύ του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα.

Ο φάκελος ανοίγει μετά από αίτημα του οικείου Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, στον οποίο υπαγόταν ο ιερέας. Ο Μητροπολίτης θα κληθεί να απαντήσει σε τυχόν ερωτήματα και απορίες των υπολοίπων Ιεραρχών.

Να σημειωθεί ότι ο ιερέας καταδικάστηκε από δύο δικαστήρια για σεξουαλική παρενόχληση κατά της ανήλικης τότε και αποθανούσας πλέον Έλενας Φραντζή.

Στην Ιερά Σύνοδο και ο άτακτος ιερέας στην Πάφο

Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται σήμερα να τεθεί ενώπιον της Ιεράς Συνόδου και ο «άτακτος» ιερέας από την Πάφο.

Πρόκειται για την υπόθεση την οποία είχε καταγγείλει στον Μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο, σύντροφος γυναίκας, ισχυριζόμενος ότι ο κληρικός διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με τη γυναίκα του. Μετά την καταγγελία ο Μητροπολίτης Πάφου είχε μεταβεί στον χώρο όπου φέρονται να συνευρίσκονταν οι δύο και εντόπισε το όχημα του ιερέα και ακολούθως τον ίδιο τον κληρικό.

Η υπόθεση εξετάστηκε από την Ιερά Σύνοδο χωρίς ωστόσο να παρθεί για την ώρα κάποια απόφαση.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΦΑΒΟΡΙ/ΑΕΚ

ShootandGoal