MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άνω της κανονικής η μέση βροχόπτωση μέχρι σήμερα.  Στο 91% η πληρότητα των φραγμάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Οι έντονες βροχές που χαρακτήρισαν τους χειμερινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες στην Κύπρο είχαν ως αποτέλεσμα η μέση βροχόπτωση από την 1η Οκτωβρίου μέχρι τις 8 Ιουλίου να ξεπεράσει κατά πολύ την κανονική ποσότητα για την περίοδο και ενώ η Κύπρος εισήλθε στους συνήθως άνυδρους μήνες του καλοκαιριού

Advertisement

Παράλληλα, σύμφωνα με το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), η πληρότητα στα μεγάλα φράγμα της Κύπρου φτάνει σήμερα στο 91%% ήτοι 263,7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, σε σύγκριση με 290,8 εκατ κμ που είναι η συνολική χωρητικότητα.

Σύμφωνα με στοιχεία του Τμήματος Μετεωρολογίας, η μέση βροχόπτωση από την 1η Οκτωβρίου του 2018 στις ελεύθερες περιοχές έφτασε στα 761,3 χιλιοστόμετρα που αντιστοιχεί στο 154% της κανονικής ποσότητας βροχόπτωσης που είναι 495, 6 χιλιοστόμετρα.

Με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία η ολική βροχόπτωση για τις πρώτες οκτώ μέρες του Ιούλη είναι μηδενική, έναντι 2,6 χιλιοστόμετρα που είναι η κανονική για τον μήνα, με τις μόνες περιοχές στις οποίες καταγράφηκε βροχόπτωση τον Ιούλιο να είναι ο Πρόδρομος με 6,2 mm, o Σαϊττάς με 1,2 mm και το Αεροδρόμιο Λάρνακας με 0,2 mm.

Μεγαλύτερη πληρότητα φραγμάτων στην Πάφο

Με βάση τα στοιχεία του ΤΑΥ, την μεγαλύτερη πληρότητα παρουσιάζουν τα τρία φράγματα της Πάφου που φτάνουν το 96% της συνολικής χωρητικότητας (25,2% αντίστοιχη περσινή), με τα φράγματα της Λευκωσίας να βρίσκονται στο 94.4% (33,0% αντίστοιχη περσινή), ακολουθούμενα από τα φράγματα στην Πόλη της Χρυσοχούς με 92,7% (40,4% αντίστοιχη περσινή).

Η πληρότητα στα φράγματα του Νοτίου Αγωγού, των οποίων η συνολική χωρητικότητα αντιστοιχεί στο 65% του συνόλου των φραγμάτων της Κύπρου, βρίσκεται στο 89,1, σε σύγκριση με 15,6% που ήταν η αντίστοιχη περσινή χωρητικότητα.

Η πληρότητα στον Κούρη, το μεγαλύτερο φράγμα στην Κύπρο, να βρίσκεται στο 95,5% έναντι 15,3% της αντίστοιχης περσινής περιόδου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network