MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανησυχία Συλλόγου Ψυχολόγων για υπερπροβολή περιστατικών ενδοσχολικής βίας

Advertisement

Sponsored by exness

«Η προβολή της βίας στα ΜΜΕ δύναται επίσης να προκαλέσει φυσιολογική διέγερση,»

Προβληματισμό και ανησυχία εκφράζει αναφορικά με τις ψυχολογικές επιπτώσεις της εκτεταμένης προβολής περιστατικών ενδοσχολικής βίας από τα ΜΜΕ στα παιδιά, ο Παγκύπριος Σύλλογος Ψυχολόγων, υποδεικνύοντας μάλιστα ότι πληθώρα ερευνητικών στοιχείων δείχνουν ότι η προβολή της βίας στα ΜΜΕ δύναται να αυξήσει την επιθετική συμπεριφορά, τόσο σε επίπεδο σκέψης, όσο και σε συναισθηματικό επίπεδο.

Advertisement

Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος σημειώνει ακόμη ότι η προβολή της βίας στα ΜΜΕ δύναται επίσης να προκαλέσει φυσιολογική διέγερση, να μειώσει τη θετική κοινωνική συμπεριφορά, να οδηγήσει σε κοινωνική απομόνωση, σε ανάπτυξη άγχους, φοβιών, κατάθλιψης κ.ά. Επίσης, οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις δύναται να οδηγήσουν σε απευαισθητοποίηση στη βία και σε διαπροσωπική επιθετικότητα.

Υπενθυμίζοντας πως η Πολιτεία με τη θέσπιση του Περί της Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Ενδοσχολικής Βίας Νόμου του 2020, στον οποίο περιλαμβάνονται αναλυτικά οι μηχανισμοί δράσης εντός και εκτός σχολείου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Κράτους, έχει προβλέψει τις δράσεις που θα πρέπει να ληφθούν προς την κατεύθυνση της πάταξης του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας/ σχολικού εκφοβισμού, ο ΠΑΣΥΨΥ τονίζει ότι θα πρέπει να εντατικοποιηθούν οι στοχευμένες δράσεις εντός των σχολικών μονάδων με έμφαση στην πρόληψη του φαινομένου, όπως αυτές απορρέουν από την προαναφερόμενη νομοθεσία.

Επίσης, σημειώνει πως τα μέτρα που χρειάζεται να εφαρμοστούν για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας θα πρέπει να απευθύνονται σε όλα τα συνεξαρτώμενα μέρη, δηλαδή παιδί – σχολείο – οικογένεια, τα οποία θα συνδιαμορφώσουν τις συνθήκες για την ουσιαστική αντιμετώπισή του.

Καταληκτικά ο ΠΑΣΥΨΥ σημειώνει πως η έκθεση σε σκηνές βίας από τα ΜΜΕ δεν αποτελεί τον μοναδικό παράγοντα κινδύνου, ωστόσο με την κατάλληλη διαχείριση από πλευράς των ΜΜΕ, ο εν λόγω παράγοντας κινδύνου δύναται να αποφευχθεί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network