MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανησυχία στις Σχολικές Εφορείες Λεμεσού λόγω κορωνοϊού. Απουσιάζει περίπου το 20% των υπαλλήλων

Advertisement

Sponsored by exness

Ανησυχία στις Σχολικές Εφορείες από την απουσία υπαλλήλων λόγω κορωνοϊού – Τι αναφέρει ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών και Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας – Απουσιάζει περίπου το 20% των υπαλλήλων

Η αύξηση των περιστατικών κορωνοϊού αλλά και των επαφών που πρέπει να παραμείνουν σε περιορισμό, πλήττει και τις Σχολικές Εφορείες, οι οποίες καλύπτουν, μέχρι στιγμής, τις ανάγκες τους με το διαθέσιμο προσωπικό.

Advertisement

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Συντονιστικής Επιτροπής Σχολικών Εφορειών και Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Λεμεσού, Ντίνος Έλληνας, «με την αλυσίδα κρουσμάτων και επαφών επηρεάζονται και οι σχολικές εφορείες, οι οποίες καλύπτουν τις ανάγκες τους με αντικαταστάτριες».

«Αν συνεχιστεί αυτή η αύξηση και περισσότερος αριθμός υπαλλήλων χρειαστεί ν’ απουσιάζει από την εργασία του, τότε θα επηρεαστούν οι υπηρεσίες που προσφέρονται, σε καθαρίστριες, συνοδούς παιδιών με ειδικές ανάγκες και γραμματειακό προσωπικό», συμπλήρωσε.

Έφερε δε ως παράδειγμα την Σχολική Εφορεία Λεμεσού, από όπου απουσιάζει περίπου το 20% των υπαλλήλων, που είτε νοσούν από κορωνοϊό, είτε είναι επαφές.

Συγκεκριμένα, συμπλήρωσε, επί του παρόντος, από τους περίπου 250 υπαλλήλους, απουσιάζουν 8 άτομα από τα δημόσια νηπιαγωγεία, 10 καθαρίστριες Δημοτικής Εκπαίδευσης, 15 καθαρίστριες Μέσης Εκπαίδευσης, 22 συνοδοί και ένα άτομο από το βοηθητικό γραμματειακό προσωπικό.

Σε περίπτωση που παρουσιαστούν κενά, υπέδειξε, τότε θα πρέπει να βρεθούν εναλλακτικές λύσεις για αντιμετώπιση του προβλήματος, είτε με την αγορά υπηρεσιών, είτε σε συνεργασία με άλλες σχολικές εφορείες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network