MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανησυχεί η Αστυνομία… Ο ανθρώπινος παράγοντας η αιτία και για τα πέντε θανατηφόρα!

Advertisement

Sponsored by exness

Πέντε θανατηφόρα δυστυχήματα και σε όλα καθοριστικό ρόλο έπαιξε ο ανθρώπινος παράγοντας. Έκκληση από τον Εκπρόσωπο της Αστυνομίας  προς όλους τους οδηγούς να είναι πιο προσεκτικοί. Σοβαρό πρόβλημα με την υπερβολική ταχύτητα, το αλκοόλ και τη μη χρήση ζώνης.

Advertisement

Ο Εκπρόσωπος τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης δήλωσε ότι από την αρχή του χρόνου έχασαν την ζωή τους πέντε άνθρωποι σε ισάριθμες τροχαίες θανατηφόρες συγκρούσεις.  Στα τελευταία δυστυχήματα, ανέφερε ο κύριος Αγγελίδης, υπήρχαν σωρεία παραβάσεων κάτι που προβληματίζει και ανησυχεί την Αστυνομία. Αν σκεφτούμε τις οικογένειες, είπε, χάνονται ζωές άδικα στην άσφαλτο. 

Μιλώντας στην αστυνομική διεύθυνση Πάφου ο κ.Αγγελίδης ανέφερε ότι σε όλα τα δυστυχήματα ο ανθρώπινος παράγοντας υπήρξε καθοριστικός. Απεύθυνε έκκληση στους οδηγούς να είναι συγκεντρωμένοι και αφοσιωμένοι στην οδήγηση και να ακολουθούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας. 

Η  έκκληση, είπε, είναι προς όλους «ξεκινώντας από την οικογένεια, το φιλικό περιβάλλον, το οικογενειακό περιβάλλον και προς όλους τους πολίτες» έτσι ώστε να υπάρχει μια συνεργασία για να σταματήσει αυτό το φαινόμενο.

Ο Ανδρέας Αγγελίδης επικαλούμενος τα στοιχεία των ελέγχων που γίνονται ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και τη μη χρήσης ζώνης ή κράνους.  

Οι συνθήκες κάθε δυστυχήματος εξετάζονται με προσοχή και εξάγονται συμπεράσματα, συνέχισε, καλώντας όλους να συμβάλουν στην μείωση των δυστυχημάτων. 

Η Αστυνομία εργάζεται σε όλα τα επίπεδα για την μείωση των δυστυχημάτων, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι και στα θέματα αυτά η επικοινωνία με τους πολίτες μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει.

Κάλεσε τους πολίτες όπου εντοπίζουν παραβατική συμπεριφορά στους δρόμους να το καταγγέλλουν για να προλαβαίνουν δυσάρεστες καταστάσεις και δυστυχήματα. 

Συγκεκριμένα κάλεσε τους πολίτες που παρατηρούν κάποια τροχαία παράβαση σε οποιοδήποτε δρόμο να ενημερώσουν αμέσως την Αστυνομία είτε στο 1460, είτε στο 199 και να το αναφέρουν είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, ώστε η Αστυνομία να ενεργοποιηθεί,  να κινητοποιηθεί και να προληφθούν δυσάρεστες καταστάσεις.
Ο κύριος Αγγελίδης απηύθυνε τέλος έκκληση και προς τα ΜΜΕ να συνεχίσουν να απευθύνουν εκκλήσεις ώστε να στέλνονται τα σωστά μηνύματα προς τον κόσμο .

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network