MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανεξεταστέα η Κύπρος στις άδειες οδήγησης

Advertisement

Sponsored by exness

Δύο διαδικασίες επί παραβάσει ξεκίνησε σήμερα η Κομισιόν εναντίον της Κύπρου σε σχέση με τη νομοθεσία για τις χρηματοποικονομικές εκθέσεις και τους κανόνες για τις άδειες οδήγησης.

Advertisement

Συγκεκριμένα η Κομισιόν έχει ζητήσει από την Κύπρο και την Ιρλανδία να προσαρμόσουν τη νομοθεσία τους σχετικά με την υποβολή χρηματοοικονομικών εκθέσεων με τη νομοθεσία της ΕΕ.

Η λογιστική οδηγία (οδηγία 2013/34 / ΕΕ) – η οποία καταργεί τις οδηγίες του Συμβουλίου (τέταρτη οδηγία 78/660/ ΕΟΚ του Συμβουλίου και την έβδομη οδηγία 83/349 / ΕΟΚ) – αποσκοπεί στη μείωση του διοικητικού φόρτου για τις μικρές επιχειρήσεις και στη βελτίωση της ποιότητας και της συγκρισιμότητας των πληροφοριών που γνωστοποιούνται με τις οικονομικές εκθέσεις. Ορίζει κανόνες σε επίπεδο ΕΕ για τις ετήσιες οικονομικές καταστάσεις, τις ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις και τις συναφείς εκθέσεις ορισμένων επιχειρήσεων.

Τα κράτη μέλη όφειλαν να μεταφέρουν αυτούς τους κανόνες στο εθνικό τους δίκαιο έως τις 20 Ιουλίου 2015. Έχοντας χάσει την αρχική προθεσμία, εστάλησαν προειδοποιητικές επιστολές τον Σεπτέμβριο του 2015 στην Κύπρο και την Ισλανδία. Η σημερινή αίτηση  λαμβάνει τη μορφή αιτιολογημένης γνώμης. Αν η Κύπρος ή η Ιρλανδία παραλείψουν να ενεργήσουν εντός δύο μηνών μπορεί να παραπεμφθούν στο Δικαστήριο της ΕΕ.
 
Σε σχέση με τις άδειες οδήγησης η Κομισιόν ζήτησε σήμερα την Κροατία, την Κύπρο, τη Δανία, το Λουξεμβούργο, τις Κάτω Χώρες, την Πορτογαλία και τη Σουηδία να μεταφέρουν σωστά στο εσωτερικό και να εφαρμόσουν τους ευρωπαϊκούς κανόνες για τις άδειες οδήγησης, όπως περιέχονται στην οδηγία 2006/126 / ΕΚ.

Η Κομισιόν έχει εντοπίσει αρκετές ελλείψεις όσον αφορά τη μεταφορά της οδηγίας, μεταξύ των οποίων: την αποτυχία της Κύπρου να εξασφαλίσει ότι όλες οι άδειες οδήγησης της ΕΕ αναγνωρίζονται εξίσου, την αποτυχία της Δανίας για την ορθή χάραξη διαφόρων κατηγοριών άδειας οδήγησης, την αποτυχία του Λουξεμβούργου για την έκδοση μόνο εναρμονισμένων δικαιωμάτων οδήγησης που παρέχονται από την παρούσα οδηγία, την αποτυχία των Κάτω Χωρών και της Πορτογαλίας για την ορθή εφαρμογή της εναρμονισμένης διοικητικής περιόδου ισχύος για άδειες και την αποτυχία της Σουηδίας να μεταφέρει ορθά τις απαιτήσεις σχετικά με την ιατρική καταλληλότητα, ειδικά για τους οδηγούς οι οποίοι είναι εξαρτημένοι από το αλκοόλ.

Τα ενδιαφερόμενα κράτη μέλη έχουν πλέον δύο μήνες για να κοινοποιήσουν στην Κομισιόν τα μέτρα που λαμβάνονται για να εναρμονίσουν την εθνική τους νομοθεσία, σύμφωνα με το δίκαιο της ΕΕ. Διαφορετικά, η Κομισιόν μπορεί να αποφασίσει να παραπέμψει τις χώρες αυτές στο Δικαστήριο της ΕΕ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network