MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ανεπαρκή» τα μέτρα κατά της ακρίβειας, λέει η ΠΕΟ

Advertisement

Sponsored by exness

Τα μέτρα που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας κρίνονται από την ΠΕΟ ως «ανεπαρκή» και «ημιτελή».

Σε ανακοίνωση της, αναφέρει ότι η πολιτική της Κυβέρνησης Χριστοδουλίδη είναι «πιστή αντιγραφή, με μικρές παραλλαγές, της πολιτικής της προηγούμενης Κυβέρνησης του κ. Αναστασιάδη. Στηρίζεται στις μικρές εφάπαξ χορηγίες εν είδει κρατικής φιλανθρωπίας και σε βραχυπρόθεσμα μέτρα και όχι σε ουσιαστικά μέτρα που μπορούν να ανακουφίσουν τις ομάδες του πληθυσμού που έχουν περισσότερη ανάγκη προστασίας από το κύμα πληθωρισμού και ακρίβειας».

Advertisement

Για ακόμα μια φορά, συνεχίζει η ΠΕΟ, η Κυβέρνηση απέφυγε να πάρει ουσιαστικά μέτρα όπως είναι για παράδειγμα η αύξηση του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος το οποίο είναι καθηλωμένο από το 2014 και έχει δραστικά διαβρωθεί από την αλματώδη αύξηση των τιμών τα τελευταία χρόνια.

Παράλληλα, σημειώνει πως είναι το δεύτερο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας που ανακοινώνει η Κυβέρνηση και «αφήνει εκτός τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Η ΠΕΟ αναφέρει επίσης, ότι τα μέτρα που αφορούν την επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος και τη μείωση του φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα είναι «και πάλι περιορισμένης διάρκειας».

«Είναι παράλληλα ξεκάθαρο μέσα από το νέο πακέτο μέτρων ότι η παρούσα Κυβέρνηση – όπως και η προηγούμενη – αρνείται να πάρει μέτρα φορολόγησης του πλούτου ώστε το κράτος να έχει έσοδα για να ασκεί μια ολοκληρωμένη κοινωνική πολιτική. Η Κυβέρνηση, όχι μόνο δεν τόλμησε να φορολογήσει τα απροσδόκητα κέρδη των εταιρειών ΑΠΕ (κάτι που έκαναν πολλές άλλες Κυβερνήσεις στην ΕΕ) αλλά κατήργησε οριζόντια και αστόχευτα το τέλος 350 ευρώ για όλες ανεξαίρετα τις επιχειρήσεις αφήνοντας στο απυρόβλητο τις επιχειρήσεις που στοιβάζουν εκατομμύρια κέρδη», προστίθεται.

Περαιτέρω η ΠΕΟ αναφέρει πως «όπως μας έχουν συνηθίσει οι Κυβερνήσεις Αναστασιάδη – Χριστοδουλίδη, ανέγγιχτα μένουν και πάλι τα κέρδη των τραπεζών (ανακοίνωσαν κέρδη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ τις τελευταίες μέρες) που αφαιμάσσουν τους δανειολήπτες με τους αυξημένους τόκους των τελευταίων χρόνων».

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΕΟ κατέθεσε τα τελευταία τρία χρόνια πολλές προτάσεις για αντιμετώπιση της ακρίβειας όπως είναι μεταξύ άλλων η ένταξη των χαμηλοσυνταξιούχων στους δικαιούχους της διατίμησης του ηλεκτρικού ρεύματος με κώδικα 08, η μείωση των τιμών των καυσίμων είτε μέσα από επιδότηση της τιμής, είτε μέσα από τη μείωση της φορολογίας, η διεύρυνση του ο καταλόγου με τα προϊόντα που έχουν μηδενικό συντελεστή ΦΠΑ, η λήψη ουσιαστικών μέτρων για τη μείωση των δανειστικών επιτοκίων, ο αποτελεσματικός έλεγχος για αντιμετώπιση της αισχροκέρδειας, η αύξηση του ύψους του Ε.Ε.Ε. με στόχο τουλάχιστον να καλυφθεί η διάβρωση της αγοραστικής του αξίας λόγω του πληθωρισμού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network