MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Αναξιοπιστία και ασυνέπεια ΥΠΑΝ» καταγγέλει η ΟΕΛΜΕΚ με φόντο εξετάσεις τετραμήνων

Advertisement

Sponsored by exness

Πυρά ΟΕΛΜΕΚ κατά Υπουργείου Παιδείας – Καταγγέλει αναξιοπιστία και ασυνέπεια σε σχέση με τη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν τις εξετάσεων τετραμήνων – Ζητούν άμεση συνάντηση με Προδρόμου αλλιώς… μέτρα

Μαζεύτηκαν και πάλι «σύννεφα» στην παιδεία λίγο πριν τις εξετάσεις τετραμήνων τον Ιανουάριο. Η Παγκύπρια Συνδιάσκεψη των Γενικών Αντιπροσώπων (ΠΣΓΑ) της ΟΕΛΜΕΚ, η οποία συνήλθε στις 22 Δεκεμβρίου 2022 στη Λευκωσία, καταγγέλλει την αναξιοπιστία και την ασυνέπεια που επιδεικνύει το ΥΠΑΝ σε σχέση με τη διαχείριση ζητημάτων που αφορούν τις εξετάσεων τετραμήνων.

Advertisement

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, σε έκτακτη συνάντηση που πραγματοποίησε η ΟΕΛΜΕΚ με τον Υπουργό Παιδείας στις 12 Δεκεμβρίου 2022, η Οργάνωσή μας τόνισε την ανάγκη να ανακοινώσει το ΥΠΑΝ την εξεταστέα ύλη ενόψει των επικείμενων εξετάσεων Ιανουαρίου το αργότερο μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου 2022, αίτημα με το οποίο συμφώνησε ο Υπουργός Παιδείας. Σημειώνουμε ότι για τη συγκεκριμένη απόφασή του, ο Υπουργός Παιδείας ενημέρωσε και τον Πρόεδρο της Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης.

Σε συνέχεια της πιο πάνω απόφασης, όπως αναφέρεται, το ΥΠΑΝ σε ανακοίνωση που εξέδωσε στις 20 Δεκεμβρίου 2022, ανέφερε «ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα πρέπει να έχουν γίνει οι απαραίτητες συνεννοήσεις ώστε οι μαθητές/μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί να γνωρίζουν πριν τη διακοπή των μαθημάτων για τις διακοπές των Χριστουγέννων τι θα περιλαμβάνεται στη γραπτή αξιολόγηση του Ιανουαρίου».

«Ενώ λοιπόν υπήρχαν αυτές οι διαβεβαιώσεις από τον Υπουργό Παιδείας, δυστυχώς, αυτές δεν υλοποιήθηκαν για το σύνολο των μαθημάτων σε Γυμνάσιο και Λύκειο, επιτείνοντας έτσι την αβεβαιότητα, την αγωνία και το άγχος μαθητών/-τριών και εκπαιδευτικών».

Για μια ακόμα φορά, σημειώνει η ΟΕΛΜΕΚ, παρατηρούμε το φαινόμενο αποφάσεις που λαμβάνονται σε επίπεδο Υπουργού Παιδείας να ανατρέπονται ή/και να μην εφαρμόζονται σε χαμηλότερα επίπεδα της ιεραρχίας του Υπουργείου.

«Σημειώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες και συμπεριφορές υποσκάπτουν τις προσπάθειες που καταβάλλουμε όλους τους τελευταίους μήνες, ώστε να μην δημιουργηθούν πρόσθετα προβλήματα εξαιτίας της εφαρμογής των εξετάσεων τετραμήνων και ταυτόχρονα πυροδοτούν νέες εντάσεις και κρίσεις στον χώρο της Εκπαίδευσης».

Γι’ αυτό τον λόγο, αναφέρεται, ζητούν άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας, προκειμένου να διευκρινιστούν σε ανώτατο επίπεδο όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με αυτές τις τακτικές και τις μεθοδεύσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, η Οργάνωσή θα υποχρεωθεί, όπως αναφέρει, εξαιτίας των ανεύθυνων χειρισμών συγκεκριμένων υψηλόβαθμων λειτουργών του ΥΠΑΝ, οι ενέργειες των οποίων πλήττουν μαθητές, εκπαιδευτικούς και κατ’ επέκταση το Δημόσιο Σχολείο, να προχωρήσει στη λήψη μέτρων.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal