MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναβολή των Δημοτικών Εκλογών προτείνει ο ΔΗΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Αναβολή των δημοτικών εκλογών προτείνει ο ΔΗΣΥ – Στόχος να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές

Advertisement

Αναβολή των δημοτικών εκλογών για περίοδο τριών χρόνων αναμένεται να καταθέσει ο Δημοκρατικός Συναγερμός.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος της αναβολής είναι οι δημοτικές εκλογές να πάρουν παράταση για να συμπέσουν με τις ευρωεκλογές που είναι προγραμματισμένες για τον Ιούνιο του 2019.

Η πρόταση αυτή στοχεύει στον περιορισμό των εκλογικών αναμετρήσεων με τις ανάλογες εξοικονομήσεις για το δημόσιο, και παράλληλα στη ρύθμιση της ομαλότερης λειτουργίας του πολιτικού συστήματος.

Παράλληλα θέση του ΔΗΣΥ είναι  ότι θα πρέπει να δοθεί χρόνος εφαρμογής  της υπό συζήτηση μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης από αυτούς με τους οποίους έγινε η διαβούλευση.

Συλλούρης: Επιβεβαιώνονται τα περί «μαγειρέματος»

Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Συλλούρης έκανε λόγο για επιβεβαίωση της υποψίας του περί «μαγειρέματος» για αναβολή των δημοτικών εκλογών έτσι ώστε, όπως είπε, να παραμείνουν οι ίδιοι στην τοπική αυτοδιοίκηση, με ένα πολύ αντιδεοντολογικό τρόπο και χωρίς δημοκρατικές διαδικασίες.

«Το επιχείρημα ότι υπάρχουν άλλοι λόγοι είναι φτωχό και ύποπτο. Θα μπορούσαν να γίνουν οι εκλογές και οι νέοι αξιωματούχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης να γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι η θητεία τους είναι για 2,5 ή 3 χρόνια παρά να παραταθεί στα 8 χρόνια η θητεία των υφιστάμενων» είπε, υποδεικνύοντας πως αυτές οι προσεγγίσεις θυμίζουν άλλες εποχές.

Σε ερώτηση αν πέραν του ΔΗΣΥ την πρόταση υποστήριξαν και άλλα κόμματα, ο κ. Συλλούρης είπε ότι δεν διαπίστωσε κάτι τέτοιο και πρόσθεσε πως θα διαφανεί και εδώ κατά πόσο θα υπάρξει κάποια συνεννόηση και συμπαιγνία «όπως υπήρξε στις περιπτώσεις του εκλογικού νόμου και της χρηματοδότησης των κομμάτων».

«Δηλαδή όπως ήρθαμε και αλλάξαμε τον εκλογικό νόμο 4 μήνες πριν τις εκλογές τώρα θα παρατείνομε τη θητεία 6 μήνες πριν τις εκλογές. Είναι πρωτάκουστα πράγματα νομίζω για όλο δημοκρατικό και πολιτισμένο κόσμο», είπε, ενώ κληθείς να διευκρινίσει κατά πόσο η πρόταση που κατατέθηκε προνοεί αναβολή των δημοτικών εκλογών για τρία χρόνια ο κ. Συλλούρης είπε ότι αυτό δεν είναι κάτι που λέχθηκε στη σημερινή Σύσκεψη, αλλά κάτι το οποίο ο ίδιος έχει πληροφορηθεί από αλλού.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network