MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναβολή της συζήτησης για το 68ο έτος των γιατρών

Advertisement

Sponsored by exness

Στο παρά πέντε αναβλήθηκε η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών για την παράταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών από το 65ο στο 68ο έτος – Μετά από εισήγηση του ΔΗΚΟ

Advertisement

 Αναβλήθηκε εν τέλει η συζήτηση στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής της πρότασης νόμου, που κατέθεσαν ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ, για την επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών από το 65ο στο 68ο έτος.

Η απόφαση λήφθηκε μετά από εισήγηση του ΔΗΚΟ και πάρθηκε ομόφωνα όπως ο Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης. Ως εκ τούτου η πρόταση νόμου δε θα οδηγηθεί στην Ολομέλεια της ερχόμενης Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι η πρόταση νόμου ωστόσο δεν αποσύρεται, ενώ δεν έχει καθοριστεί πότε θα συζητηθεί εκ νέου.

Στο μεταξύ, οι κυβερνητικοί ιατροί κατέρχονται σε στάση εργασίας από τις 8:30 το πρωί ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πρόταση νόμου που αναμενόταν να συζητηθεί στην Επιτροπή, η οποία είναι προγραμματισμένη μέχρι και τις 2:30 το μεσημέρι. 

Ικανοποιημένος ο Υπουργός Υγείας – Έκκληση προς τους κυβερνητικούς ιατρούς

Μετά από την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Οικονομικών ο Υπουργός Υγείας εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τα κόμματα για την απόφαση τους ενώ απευθύνει έκκληση στους κυβερνητικούς ιατρούς όπως αναστείλλουν τα απεργιακά μέτρα τους.

Στην ανακοίνωση ο Υπουργός αναφέρει χαρακτηριστικά «εκφράζω τις ευχαριστίες μου προς την Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής και τα κόμματα του Δημοκρατικού Συναγερμού και του Δημοκρατικού Κόμματος για την απόφασή τους όπως αποσύρουν την πρόταση νόμου για επέκταση του ορίου αφυπηρέτησης των κυβερνητικών ιατρών από την Επιτροπή Οικονομικών και από την ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής την Πέμπτη».

Παράλληλα, απευθύνει έκκληση προς τους κυβερνητικούς ιατρούς όπως «ανταποκριθούν στην εν λόγω κίνηση αναστέλλοντας άμεσα τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και παρέχοντας σε όλους τους εμπλεκόμενους, σε κλίμα νηφαλιότητας, την ευκαιρία όπως εξετάσουμε από κοινού τα σημαντικά και μεγάλα προβλήματα που ταλανίζουν τον τομέα της υγείας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network