MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναβλήθηκε πριν καν αρχίσει η εκδίκαση της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής

Advertisement

Sponsored by exness

Αναβολή πριν καν αρχίσει πήρε η εκδίκαση της υπόθεσης της πρώην Λαϊκής – Στις 3 Απριλίου η συνέχεια

Advertisement

Αναβλήθηκε προτού καν αρχίσει η προγραμματισμένη για σήμερα εκδίκαση της ποινικής υπόθεσης εναντίον των τεσσάρων υψηλόβαθμων στελεχών της πρώην Λαϊκής τράπεζας από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, με την επόμενη δικάσιμο να ορίζεται για τις 3 Απριλίου 2017.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας παρέπεμψε στις 28/11/2016 την υπόθεση σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου μετά από καθυστέρηση λόγω της άρνησης των εξ Ελλάδος κατηγορουμένων στην υπόθεση Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως, ως όφειλαν, στο δικαστήριο, προβάλλοντας διάφορα επιχειρήματα.

Οι δυο κατηγορούμενοι επικαλούνταν, μεταξύ άλλων, την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου, η οποία καλούσε τις κυπριακές αρχές να αναστείλουν την εκτέλεση των ενταλμάτων σύλληψης που είχαν εκδοθεί εναντίον τους. Ωστόσο, το Δικαστήριο στο Παρίσι αναθεώρησε στη συνέχεια την απόφαση του, μετά από σχετικό αίτημα του Γενικού Εισαγγελέα, υποχρεώνοντας ουσιαστικά τους δύο κατηγορούμενους να παρουσιαστούν αυτοπροσώπως ενώπιον του δικαστηρίου για σκοπούς παραπομπής τους στο Κακουργιοδικείο.

Εκτός από τους Μπουλούτα και Φόρο, πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο και μή εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της τράπεζας αντίστοιχα, κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι επίσης οι Νεοκλής Λυσάνδρου και Παναγιώτης Κουννής, μη εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και  Αναπληρωτής Διευθύνοντας Σύμβουλος της Λαϊκής αντίστοιχα. Οι Λυσάνδρου και Κουννής παρουσιάζονταν από την αρχή κανονικά στο δικαστήριο μαζί με τους δικηγόρους τους.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, οι συνήγοροι υπεράσπισης των Μπουλούτα και Φόρου δήλωσαν ότι οι πελάτες τους δεν ήταν έτοιμοι να απαντήσουν στις κατηγορίες που τους προσάπτονται και ζήτησαν  χρόνο προκειμένου να προετοιμαστούν για να προβάλουν προδικαστικές ενστάσεις και ειδικές απαντήσεις, αφήνοντας ανοικτό και το ενδεχόμενο προσκόμισης σχετικής μαρτυρίας. Όπως αναφέρθηκε, οι ενστάσεις θα αφορούν, μεταξύ άλλων, το δεδικασμένο, την παραγραφή των αδικημάτων και τη δικαιοδοσία του κυπριακού δικαστηρίου.

Οι δικηγόροι των δύο κατηγορουμένων ζήτησαν επίσης όπως η υπόθεση οριστεί μετά το τέλος Μαρτίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου στο Παρίσι, επικαλούμενοι μάλιστα οδηγίες του εν λόγω Δικαστηρίου οι οποίες, όπως υποστήριξαν, προνοούν την μη έναρξη εκδίκασης της παρούσας υπόθεσης προτού περατωθεί η διαιτητική διαδικασία ενώπιον του.

Οι δικηγόροι των άλλων δύο κατηγορουμένων συμφώνησαν με το αίτημα για να δοθεί ο χρόνος,  ενώ εκφράστηκε και ανησυχία για την καθυστέρηση που παρατηρείται στην υπόθεση εξ υπαιτιότητας των εξ Ελλάδος συγκατηγορουμένων τους.

Χωρίς να υποβληθεί οποιαδήποτε ένσταση από πλευράς της Κατηγορούσας Αρχής,  το Κακουργιοδικείο ενέκρινε το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης και ανέβαλε την υπόθεση για τις 3 Απριλίου 2017 στις 9 το πρωί.

Οι Μπουλούτας και Φόρος αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο της κατάθεσης  τραπεζικής εγγύησης ύψους €200,000 έκαστος και της προσωπική εγγύησης ύψους €200,000 έκαστος.  Οι Λυσάνδρου και Κουννής αφέθηκαν ελεύθεροι υπό τον όρο της κατάθεσης προσωπικής εγγύηση ύψους €400,000 έκαστος μαζί με δύο αξιόχρεους εγγυητές.

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τέσσερις συνολικά κατηγορίες που αφορούν στα αδικήματα της συνωμοσίας για καταδολίευση, της χειραγώγησης της αγοράς, των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων και της τήρησης ψευδών λογαριασμών.

Να σημειωθεί ότι ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει όπως οι Μπουλούτας και Φόρος εκδοθούν στην Κύπρο, μετά από σχετικό αίτημα των κυπριακών αρχών,  για να δικαστούν μόνο για τις κατηγορίες  που αφορούν στα αδικήματα της χειραγώγησης της αγοράς και των ψευδών ή παραπλανητικών στοιχείων, ενώ οι άλλοι δύο συγκατηγορούμενοι τους αντιμετωπίζουν και τις τέσσερις κατηγορίες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network