MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναβάλλονται εγχειρήσεις στα δημόσια νοσοκομεία λόγω έλλειψης αναλώσιμων υλικών

Advertisement

Sponsored by exness

 Στον «αναπνευστήρα» η δημόσια υγεία – Χειρουργικές επεμβάσεις αναβάλλονται στα νοσοκομεία λόγω έλλειψης αναλώσιμων υλικών – Καταγγελίες από την ΠΑΣΥΚΙ

Advertisement

Σοβαρό πρόβλημα έλλειψης αναλώσιμων υλικών ήταν η αιτία για να αναβληθούν χθες Τετάρτη, επεμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας αλλά και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, εντείνοντας τις ανησυχίες για την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσηλευτήρια.

Συγκεκριμένα, χθες αναβλήθηκαν βιοψίες ήπατος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας γιατί δεν υπήρχαν βελόνες, όπως και ορθοπεδικές επεμβάσεις στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού γιατί δεν υπήρχαν βίδες.

Η καταγγελία προέρχεται από τον Πρόεδρο της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑΣΥΚΙ) Σωτήρη Κούμα, ο οποίος τονίζει στο ΚΥΠΕ ότι «υπάρχει πρόβλημα με τα αναλώσιμα υλικά σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια, το οποίο επιδεινώνεται καθημερινά και που πρέπει να μελετηθεί σοβαρά και να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου πρέπει».

Η έλλειψη αναλωσίμων επηρεάζει αρνητικά την υγεία των ασθενών, στους οποίους οι γιατροί πρέπει να εξηγούν ότι δεν έγινε μια συγκεκριμένη επέμβαση λόγω έλλειψης αναλώσιμων υλικών.

«Όχι μόνο να απαιτούν από τους γιατρούς και να τους επιφορτίζουν με ευθύνες. Ο γιατρός μπαίνει στο χειρουργείο και θέλει να έχει σωστά τα εργαλεία του. Δεν μπορεί να τρέχει την τελευταία στιγμή για να δει αν τα έχει ή όχι. Είναι δουλειά άλλων αυτή. Ο γιατρός προειδοποιεί ότι τα αναλώσιμα τελειώνουν. Κάποιες άλλες υπηρεσίες είναι υπεύθυνες έγκαιρα να διευθετήσουν ώστε τα νοσοκομεία μας να έχουν όλα τα απαραίτητα. Φαίνεται ότι κάποιοι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network