MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναστέλλεται η απεργία των οδηγών στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Αναστέλλονται τα απεργιακά μέτρα των οδηγών στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας, ύστερα από συμφωνία που επιτεύχθηκε απόψε μεταξύ των δύο πλευρών και από αύριο οι οδηγοί αρχίζουν κανονικά δρομολόγια.

Advertisement

Σε δηλώσεις της η Νάντια Κυρίτση, Επαρχιακή Γραμματέας Λάρνακας της ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ – ΠΕΟ είπε ότι «μετά από μακρές διαβουλεύσεις με την εταιρεία αλλά και πολύωρη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων, οι εργαζόμενοι έχουν υπερψηφίσει την κατ’ αρχήν συμφωνία που έχει γίνει αποδεκτή και από την πλευρά της εταιρείας».

Πρόσθεσε ότι «αύριο θα διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια των λεωφορείων στην επαρχία Λάρνακας».

Αναφερόμενη στη συμφωνία που επιτεύχθηκε η κ. Κυρίτση σημείωσε πως «έχει επέλθει συμφωνία για καταβολή όλου του ποσού του μισθού των εργαζομένων καθώς και των ημερών που βρίσκονταν σε απεργία, επειδή οι λόγοι για τους οποίους κατήλθαν σε απεργία δεν ήταν ευθύνη των υπαλλήλων. Επίσης τέθηκε χρονοδιάγραμμα για πλήρη αποπληρωμή των Ταμείων Προνοίας τους καθώς και της συνέχειας της καταβολής των υπόλοιπων Ταμείων των εργαζομένων».

Εξάλλου σε γραπτή ανακοίνωση τους οι συντεχνίες ΟΜΕΠΕΓΕ-ΣΕΚ, ΣΕΓΔΑΜΕΛΙΝ-ΠΕΟ, ΔΕΕ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ και ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΔΕΟΚ ενημερώνουν ότι «οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Λεωφορεία Λάρνακας «Ζήνωνας», αποφάσισαν σε Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε απόψε όπως αναστείλουν τα απεργιακά τους μέτρα, μετά από συμφωνία με την εταιρεία για την άμεση καταβολή των μισθών του μηνός Ιουνίου».

Προστίθεται ότι «οι συντεχνίες και το προσωπικό δεν είχαν άλλη επιλογή και ενεργώντας στα πλαίσια του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων προέβησαν στη λήψη απεργιακών μέτρων».

Οι συντεχνίες απολογούνται «για την ταλαιπωρία που έχει υποστεί το επιβατικό κοινό λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων, για τις οποίες οι εργαζόμενοι δεν φέρουν καμία ευθύνη».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network