MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναστασιάδης – Λαβρόφ συζήτησαν το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη

Advertisement

Sponsored by exness

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό και οι διμερείς σχέσεις Κύπρου – Ρωσίας, απασχόλησαν τη σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, με το Ρώσο Υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Advertisement

Καλωσορίζοντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Λαβρόφ εξέφρασε χαρά που του δίνεται ξανά η ευκαιρία να συναντηθούν στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης. Είπε, επίσης, ότι μεταξύ άλλων θα δουν πώς προχωρά η εφαρμογή των θεμάτων που συμφωνήθηκαν κατά την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα.

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της συνομιλίας, που διήρκεσε περίπου 25 λεπτά, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι «η συνάντηση εντάσσεται στις επαφές που αυτές τις μέρες πραγματοποιούμε στα Ηνωμένα Έθνη προκειμένου να ενημερώσουμε για την παρούσα κατάσταση πραγμάτων, αλλά και ταυτόχρονα για τις προοπτικές και την ανάγκη συνέχισης, ιδιαίτερα από τη Ρωσική Ομοσπονδία, της συμπαράστασης και οπωσδήποτε συμβολής στη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλουμε. Από πλευράς του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών υπήρξε πλήρης κατανόηση ενώ ταυτόχρονα είχαμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για κάποια διμερή θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι υπήρξε πλήρης κατανόηση από πλευράς του Ρώσου Υπουργού Εξωτερικών.Είπε πως είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και για κάποια θέματα διμερούς ενδιαφέροντος για τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, στα διμερή θέματα συμπεριλαμβάνονται η αποφυγή διπλής φορολογίας, δικαστική συνδρομή κ.λπ.Απαντώντας σε ερωτήσεις Ρώσων δημοσιογράφων σχετικά με τις σχέσεις Ρωσίας – ΕΕ, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποστήριξε την ανάγκη εξομάλυνσής τους, λέγοντας ότι προς αυτή την κατεύθυνση η Κύπρος καταβάλλει προσπάθειες.

«Η προσπάθειά μας ως κράτος μέλος της ΕΕ είναι να δούμε ότι οι σχέσεις μας θα ομαλοποιηθούν. Εξάλλου, ήμασταν εταίροι και θέλουμε να εξακολουθήσουμε να είμαστε εταίροι ως Ευρωπαίοι. Αναφέρομαι για την ΕΕ, διότι η Κύπρος έχει πολύ ισχυρούς δεσμούς με τη Ρωσία”, είπε, προσθέτοντας «πιστεύουμε ότι η διαδικασία του Μινσκ είναι ο μόνος τρόπος. Οι κυρώσεις δεν προσφέρουν την ευκαιρία για διάλογο και επίλυση προβλημάτων. Αντιθέτως, κρατούν τα μέρη χωριστά».

Πρόσθεσε ότι επιβάλλονται σε κάποιον κυρώσεις κι αυτός λαμβάνει αντίμετρα. «Αυτοί που πληρώνουν τελικά το κόστος είναι τα μικρά κράτη μέλη”, είπε.

Κληθείς να σχολιάσει την ομιλία του Προέδρου των ΗΠΑ στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι «ήταν μια ομιλία που κάλυψε ίσως όλα τα προβλήματα του κόσμου. Αυτό που χρειάζεται είναι συνεργασία ανάμεσα σε διάφορες χώρες, για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα. Αναφέρθηκε σε πολλά προβλήματα, αλλά την ίδια ώρα αυτό που χρειάζεται είναι ενότητα και αυτός είναι ο μόνος δρόμος».

Πηγή: KYΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal