MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανάσες από την κίνηση στο παζάρι. «Ανησυχία και αβεβαιότητα για Σεπτέμβριο-Οκτώβριο»

Advertisement

Sponsored by exness

«Ανάσες» από την αυξημένη κίνηση στο παζάρι – «Ξεπερνιούνται οι αρχικές προσδοκίες» – Μεγάλη ώθηση από τουριστικό ρεύμα – Ανησυχία και αβεβαιότητα για Σεπτέμβριο και Οκτώβριο – Τι λέει στη Cyprus Times ο ΓΓ του ΠΑΣΥΛΕ Μάριος Αντωνίου

Του Γιώργου Βήχα

Μικρή «ανάσα» για επιχειρηματίες που είδαν την κίνηση στα καταστήματα να είναι αυξημένη κατά τις μέρες του Ιουλίου, την ώρα που παραμένει η αβεβαιότητα για τους επόμενους μήνες και σίγουρα την φθινοπωρινή περίοδο.

Advertisement

Σίγουρα απέχει αρκετά από τα προ πανδημίας επίπεδα, έφτασε ωστόσο σε ικανοποιητικό επίπεδο προσφέροντας οξυγόνο σε ένα κλάδο ο οποίος πλήγηκε αρκετά το προηγούμενο διάστημα.

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Λιανικού Εμπορίου (ΠΑΣΥΛΕ) Μάριος Αντωνίου ανέφερε πως υπό τις περιστάσεις, εννοώντας την ακρίβεια και το πως έχει διαμορφωθεί το κόστος ζωής γενικότερα, κρίνεται ικανοποιητική η επισκεψιμότητα και οι αγορές κινούνται σε καλό βαθμό.

Ο κ. Αντωνίου υπογράμμισε πως στην μέχρι τώρα εικόνα συνέβαλε τα μέγιστα ο τουρισμός. «Ο αστάθμητος παράγοντας φέτος που πραγματικά πρέπει να σημειώσουμε είναι η τουριστική κίνηση, γιατί τον Ιούλιο είδαμε αρκετό τουριστικό ρεύμα», εξήγησε.

Συμπλήρωσε ότι την καλύτερη εικόνα την είχε η Πάφος. «Στην Πάφο ο τουρισμός έδωσε άλλη ώθηση, άλλη δυναμική και φαίνεται πως ο Αύγουστος μπαίνει με το δεξί σε ότι αφορά στον τουρισμό».

Όπως μας ανέφερε ο ΓΓ του ΠΑΣΥΛΕ, «φαίνεται ότι ξεπερνιούνται οι αρχικές προσδοκίες που είχαμε και το μούδιασμα ένεκα της ρωσικής αγορά και είναι κάτι πραγματικά που χρειαζόμαστε αυτή τη στιγμή».

Εξήγησε ωστόσο ότι σίγουρα δεν είμαστε στα επίπεδα του 2019, αλλά η εικόνα είναι κατά πολύ καλύτερη από πέρσι.  «Αυτό είναι κάτι που εισπράττουμε με τον καλύτερο τρόπο και ιδιαίτερα στην Πάφο και από τον τουρισμό της, δηλαδή από Σκανδιναβικές χώρες, Ισραήλ, Γερμανία» σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Αντωνίου τόνισε ότι στην πρώτη γραμμή παραμένουν οι επιχειρήσεις τροφίμων, ένδυσης-υπόδησης και σουβενίρ. «Είναι πολύ σημαντικό», υπογράμμισε. «Είναι κλάδοι που χτυπηθήκαν ιδιαίτερα πέρσι και πρόπερσι και λόγω πανδημίας αλλά και του ανύπαρκτου τουρισμού».

Καταλήγοντας και σε ότι αφορά την επόμενη περίοδο και ιδιαίτερα τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, ο κ. Αντωνίου εξέφρασε την ανησυχία που επικρατεί στις τάξεις των μελών του κλάδου. «Ένεκα και των διεθνών εξελίξεων και του πληθωρισμού, η μόνη βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα και η ανασφάλεια», μας είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΣΕΡΙ / ΑΡΗΣ

ShootandGoal