MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Ανάσα» για την 29χρονη μητέρα στην Πάφο. Μένει μαζί της το παιδί μέχρι 16/2

Advertisement

Sponsored by exness

Παράταση στην Γεωργία για να παραδώσει τον 5χρονο γιο της στον Αμερικανό πατέρα του και «ανάσα» μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου – Η απόφαση του δευτροβάθμιου οικογενειακού δικαστηρίου

Εξέλιξη στη υπόθεση της 29χρονης Κύπριας μητέρας που με απόφαση Δικαστηρίου καλείται να παραδώσει το 5χρονο παιδί της στον πατέρα του, ο οποίος είναι Αμερικάνος και ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Advertisement

Αν και η αρχική απόφαση του Δικαστηρίου να απορρίψει το αίτημα της μητέρας για ανάκληση της απόφασης την ανάγκαζε να παραδώσει το παιδί της μέχρι τις 12 το μεσημέρι, υπάρχει εξέλιξη η οποία της επιτρέπει να μείνει με το παιδί της μέχρι τις 16 του μήνα.

Πρόκειται για απόφαση του δευτροβάθμιου οικογενειακού δικαστηρίου.

«Αγορεύσαμε μονομερώς και εκδόθηκε διάταγμα αναστολής της απόφασης, μέχρι τις 16/2 όπου θα κληθεί και η άλλη πλευρά να παρουσιαστεί στο Δικαστήριο» είπε μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Παντελής Βορκάς, δικηγόρος της μητέρας.

«Έχει ανασταλεί η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου. Πρακτικά δίδεται μια ανάσα για όσα έχει υποστεί η Γεωργία κι η οικογένεια της όλες αυτές τις μέρες. Στις 16/2 θα εξεταστεί κατά πόσον θα ανασταλεί εκ νέου η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου, μέχρι την απόφαση στην έφεση που καταχωρήθηκε» είπε ο κύριος Βορκάς.

Υπενθυμίζεται ότι, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενο δημοσίευμα της Cyprus Times, ο Αμερικάνος πατέρας του παιδιού κατήγγειλε την Κύπρια μητέρα που διαμένει πλέον στην Πάφο ότι απήγαγε τον γιο τους και τον μετέφερε στην Κύπρο.

Το οικογενειακό δικαστήριο εξέδωσε απόφαση με βάση την οποία το αγοράκι, που είναι σήμερα σχεδόν πέντε χρονών, ότι θα πρέπει να επιστρέψει στις ΗΠΑ και στον πατέρα του.

Χθες το πρωί έξω από το δικαστήριο Πάφου εν αναμονή της αίτησης που υπέβαλε η μητέρα οργανώθηκε εκδήλωση διαμαρτυρίας από τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων.

Οι διαμαρτυρόμενες μητέρες αξίωσαν να δοθεί το περιθώριο για την προσφυγή στο Εφετείο αφού όπως τόνισαν ο ξεριζωμός του παιδιού θα το τραυματισεί ανεπανόρθωτα.

Η μητέρα του παιδιού, Γεωργία Κοντογιώργη, ανέφερε ότι τον Οκτώβριο του 2017 κατάφερε να διαφύγει από το σπίτι της όπου βίωνε, όπως υποστηρίζει ενδοοικογενειακή βία με τον γιο της που τότε ήταν μόλις 12 μηνών.

Πέρασε από καταφύγιο προστασίας γυναικών, συνέχισε, και έφτασε τελικά στην Κύπρο όπου ρίζωσε κατά την έκφραση της στην Πάφο.

Η Πρόεδρος του Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών, Αργεντούλα Ιωάννου, εξέφρασε την συμπαράσταση της στην μητέρα κάνοντας λόγο για απαράδεκτη μεταχείριση από τις αρχές της δημοκρατίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network