MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Aνάρτηση τουρκικής σημαίας: «Ακολουθούμε τη διεθνή πρακτική» απαντά ο ΚΟΑ

Advertisement

Sponsored by exness

Ακολουθούμε τη διεθνή πρακτική, λέει η ΓΔ ΚΟΑ για ανάρτηση τουρκικής σημαίας σε διεθνείς αγώνες – «Με τον ίδιο τρόπο που η ΚΔ θα απαιτούσε την ανάρτηση της σημαίας της σε αγώνες που διοργανώνονται στην Τουρκία»

Με τον ίδιο τρόπο που η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαιτούσε την ανάρτηση της σημαίας της σε αγώνες που διοργανώνονται στην Τουρκία, με αυτόν τον τρόπο ακριβώς πρέπει να πράξουμε και εμείς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Γενική Διευθύντρια του ΚΟΑ Μαίρη Παπαμιλτιάδη, λέγοντας πως αυτή είναι η διεθνής πρακτική την οποία ακολουθεί και ο ΚΟΑ. Όπως είπε η κ. Παπαμιλτιάδη, ο ΚΟΑ επιβεβαίωσε και με το Υπουργείο Εξωτερικών «ότι ουσιαστικά πράττουμε σωστά».

Advertisement

Αναφερόμενη στις αντιδράσεις για την τοποθέτηση τουρκικής σημαίας στην πλατεία Κένεντυ, λόγω του διεθνούς ποδηλατικού αγώνα Cyprus Gran Fondo, που διεξάγεται στην Πάφο, η κ. Παπαμιλτιάδη είπε ότι λειτουργός του Δήμου Πάφου επικοινώνησε με τον ΚΟΑ και ζήτησε διευκρινίσεις κατά πόσο θα έπρεπε να αναρτηθεί η τουρκική σημαία μαζί με τις υπόλοιπες σημαίες των χωρών των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα.

«Η απάντηση του ΚΟΑ είναι ότι ασφαλώς και πρέπει να αναρτηθεί η σημαία, καθώς αυτή είναι η διεθνής πρακτική όσον αφορά τον αθλητισμό και όχι μόνο», είπε. «Αυτό ακριβώς επιβεβαιώσαμε και με το Υπουργείο Εξωτερικών, ότι η πρακτική αυτή η οποία ακολουθήσαμε είναι και η σωστή», συμπλήρωσε.

Είπε ότι όπως επιβεβαιώθηκε και με το Υπουργείο Εξωτερικών, με τον ίδιο τρόπο που η Κυπριακή Δημοκρατία θα απαιτούσε την ανάρτηση της σημαίας της ΚΔ σε αγώνες που διοργανώνονται στην Τουρκία «με αυτόν τον τρόπο ακριβώς πρέπει να πράξουμε και εμείς».

Σίγουρα είναι ευαίσθητο το θέμα «αλλά ο αθλητισμός ενώνει», ανέφερε καταληκτικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network