MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άναψε πράσινο η Επ. Νομικών στην κατάργηση της πρόνοιας για θανατική ποινή

Advertisement

Sponsored by exness

Κατάργηση της πρόνοιας του Συντάγματος για θανατική ποινή προωθεί η Επιτροπή Νομικών – Ομόφωνη απόφαση

Advertisement

Την κατάργηση του άρθρου 7.2 του Συντάγματος το οποίο προνοεί θέσπιση νομοθεσίας για επιβολή της θανατικής ποινής για συγκεκριμένα αδικήματα, με σχετική πρόταση νόμου του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών.

Η πρόταση νόμου θα οδηγηθεί προς ψήφιση στην επόμενη συνεδρία της Ολομέλειας την ερχόμενη Παρασκευή και η κατάργηση της απαιτεί πλειοψηφία 2/3.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της σημερινής συνεδρίας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Γιώργος Γεωργίου είπε ότι η πρόνοια καταργείται έτσι ώστε να υπάρχει πλήρης εναρμόνιση με την ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά και τις διεθνείς συμβάσεις έτσι όπως αυτές έχουν επικυρωθεί από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού εξήγησε ότι η επιβολή της θανατικής ποινής απαγορεύεται τόσο από το άρθρο 2 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ αλλά κυρίως και μετά την εφαρμογή του 13ου Πρωτοκόλλου της Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο κ. Δαμιανού χαρακτήρισε σωστή την πρωτοβουλία του Προέδρου της Βουλής, προσθέτοντας πως ούτως ή άλλως η ανενεργός αυτή συνταγματική πρόνοια δεν έχει εφαρμοστεί εδώ και πάρα πολλές δεκαετίες. Σημείωσε επίσης ότι παραπομπές στη θανατική ποινή γίνονται και σε περίπου ακόμη 10 άρθρα του Συντάγματος και ως εκ τούτου η τροποποίηση θα αφορά μεν τη θανατική ποινή αλλά θα αγγίζει και 10 περίπου άλλες πρόνοιες του Συντάγματος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network