MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανανεώθηκαν σχεδόν οι μισές άδειες κυκλοφορίας οχημάτων

Advertisement

Sponsored by exness

Θα «τρέχουν» πάλι την τελευταία στιγμή οι Κύπριοι για ανανέωση των αδειών κυκλοφορίας των οχημάτων τους – Πέραν των 300 χιλιάδων οχημάτων δεν έχουν ανανεωμένη άδεια – Προθεσμία μέχρι τις 10 Μαρτίου και μετά… «πέναλτι»

Advertisement

Στις 380 χιλιάδες, από τις συνολικά 720 περίπου χιλιάδες, ανέρχεται ο αριθμός των αδειών κυκλοφορίας οχημάτων που ανανεώθηκαν μέχρι στις 11 σήμερα το πρωί, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) Σωτήρης Κολέττας. Η τελευταία ημερομηνία ανανέωσης των αδειών κυκλοφορίας είναι η Πέµπτη 10 Μαρτίου.

Με βάση τη νομοθεσία, για ανανεώσεις αδειών κυκλοφορίας, που θα γίνονται μετά από την Πέμπτη 10 Μαρτίου, θα επιβάλλεται ως επιβάρυνση στην άδεια κυκλοφορίας το άθροισμα του ποσού των 10 ευρώ και ποσού ίσου με το 10% της άδειας κυκλοφορίας που αντιστοιχεί στο οφειλόμενο ποσό για το τρέχον έτος.

Ο κ. Κολέττας είπε πως συνήθως οι περισσότεροι σπεύδουν να ανανεώσουν τις άδειες τους κατά τις τελευταίες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Πρόσθεσε, ωστόσο, πως επί ποσοστιαίας βάσης τις προηγούμενες χρονιές «ήμασταν πολύ ψηλότερα από ότι ήμασταν σήμερα» σε ότι αφορά τον αριθμό των ανανεωθείσων αδειών, λίγες ημέρες πριν τη λήξη της προθεσμίας. Σημείωσε πως το κοινό έχει 70 ημέρες στη διάθεσή του για ανανεώσει τις άδειες, αφού η ανανέωση άρχισε στις 7 Ιανουαρίου.

Προτιμητέα η ανανέωση μέσω διαδικτύου

Ο Διευθυντής του ΤΟΜ είπε πως το 99% των ανανεώσεων γίνεται διαδικτυακά (μέσω της ιστοσελίδας του Τμήματος, των Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων και των εμπορικών τραπεζών) και μόνο το 1% στα Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη, και στα Επαρχιακά Γραφεία του Τµήµατος Ταχυδροµικών Υπηρεσιών.

Πρόσθεσε πως αυτό το 1% αφορά περιπτώσεις στις οποίες υπάρχει κάποιο ζήτημα με το όχημα ,που πρέπει να διευθετηθεί. Σημειώνεται πως για την ανανέωση της άδειας κυκλοφορίας θα πρέπει να υπάρχει πιστοποιητικό καταλληλότητας σε ισχύ και ασφάλεια.

Ο κ. Κολέττας ανέφερε πάντως πως το ηλεκτρονικό σύστημα του Τμήματος έχει αναβαθμιστεί και είναι «αρκετά δυνατό» για να εξυπηρετήσει όλο τον κόσμο αυτές τις τελευταίες ημέρες που έχουν απομείνει μέχρι τη λήξη της προθεσμίας.

Είπε τέλος πως υπάρχουν από τις αρχές του έτους και αρκετές ακινητοποιήσεις οχημάτων, σημειώνοντας πως φέτος είναι πιο αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network