MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναμένεται νέα «επίθεση» ιώσεων λόγω σχολείων

Advertisement

Sponsored by exness

Το άνοιγμα σχολείων φέρνει νέα «επίθεση» ιώσεων – Τι αναμένουν οι ειδικοί – Ευθυγραμμίζεται με ΕΕ για Κίνα η Κύπρος – Θέμα χρόνου να φτάσει στην Κύπρο η νέα παραλλαγή της Όμικρον από ΗΠΑ – Τι λέει στην Cyprus Times ο Δρ. Καραγιάννης

Νέα έξαρση ιώσεων αναμένουν οι αρμόδιοι με την επιστροφή μαθητών στα θρανία μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Advertisement

Μαθητές και μαθήτριες επέστρεψαν σήμερα στις σχολικές αίθουσες με τους ειδικούς να προειδοποιούν για έξαρση αδενοϊών, εντεροϊών και στρεπτόκοκκου, μετά το κύμα της εποχικής γρίπης αλλά και του covid-19.

Μιλώντας στην Cyprus Times, ο Καθηγητής Μοριακής Ιολογίας και Μικροβιολογίας, Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, ανέφερε ότι ήδη είχαμε κύμα ιώσεων το προηγούμενο διάστημα και αναμένεται ότι θα υπάρξει έξαρση με την επιστροφή στα σχολεία. «Γι’ αυτό συστήνουμε τα παιδιά που εμφανίζουν οποιαδήποτε συμπτώματα να μένουν στο σπίτι για να προστατευθούν και τα υπόλοιπα» εξήγησε.

Θέμα χρόνου να μας έρθει η νέα παραλλαγή από ΗΠΑ

Σε ότι αφορά τα αυξημένα κρούσματα covid19 που παρατηρούνται, ο καθηγητής Μοριακής Ιολογίας σημείωσε ότι ήταν αναμενόμενα λόγω εορτών και συνευρέσεων σε σπίτια.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τη νέα παραλλαγή της Όμικρον που φαίνεται να επικρατεί στις ΗΠΑ, και φαίνεται να είναι πιο μεταδοτική, ο Δρ. Καραγιάννης σημείωσε ότι είναι θέμα χρόνου να εντοπιστεί στην Κύπρο. «Αναμένουμε εντός της ημέρας αποτελέσματα από δείγματα που στάληκαν για αλληλούχιση και θα ξέρουμε εάν ήδη υπάρχει στην κοινότητα» πρόσθεσε.

Ευθυγραμμίζεται με ΕΕ για Κίνα η Κύπρος

Στο μεταξύ αύριο Υπουργός Υγείας και Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή παρακάθονται σε σύσκεψη για αξιολόγηση δεδομένων και λήψη αποφάσεων για την Κίνα και την έξαρση των τελευταίων εβδομάδων.

Ερωτηθείς σχετικά ο Δρ. Καραγιάννης ανέφερε πως η Κύπρος θα ακολουθήσει τον δρόμο των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ για λήψη μέτρων, μεταξύ αυτών και για υποχρεωτικό τεστ πριν την αναχώρηση για ταξιδιώτες από Κίνα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network