MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανάλυση CT: Μια ακόμη προσπάθεια καταδικασμένη σε αποτυχία

Advertisement

Sponsored by exness

Κάνει τα πάντα για μη πρόοδο στο Κυπριακό το ψευδοκράτος – Εξακολουθεί να απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόταση για ΜΟΕ ο Τατάρ – Ενδυναμώνει τις προσπάθειες προώθησης της πρότασης στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος – Θα ζητήσει ενεργότερη εμπλοκή της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην επιχείρηση διάσωσης των Βαρωσίων

Ουσιαστική αξιοποίηση του ευρωπαϊκού παράγοντα στις προσπάθειες που καταβάλλονται για διάσωση των Βαρωσίων και επανέναρξη των συνομιλιών, θα επιδιώξει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις συναντήσεις που θα έχει αύριο και μεθαύριο στο περιθώριο της Ευρωαφρικανικής Συνόδου στις Βρυξέλλες.

Advertisement

Χωρίς να παραγνωρίζεται η εργασία που προχωρά σε επίπεδο τεχνικών επιτροπών για τις κυρώσεις, ο Νίκος Αναστασιάδης θα εστιάσει στην πρόταση για ουσιαστικά Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης. Μια πρόταση που βασίζεται στο διεθνές δίκαιο, τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας και τις ανάγκες των δύο πλευρών.

Στην τρίτη πτυχή θα επικεντρωθεί και θα εξηγήσει πως πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελής συνθήκη που θεωρητικά μπορεί να ανατρέψει το κακό κλίμα. Από τη μια τα Βαρώσια επιστρέφουν στους νόμιμους κατοίκους και ιδιοκτήτες και από την άλλη αίρεται η απομόνωση των Τουρκοκυπρίων με τη λειτουργία του λιμανιού της Αμμοχώστου και του αεροδρομίου της Τύμπου υπό τη διοίκηση του ΟΗΕ.

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος, θα πει ο Νίκος Αναστασιάδης σε αξιωματούχους και ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ζητούμενο για την ελληνοκυπριακή πλευρά είναι να πειστεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και να κινητοποιηθεί άμεσα για τον τερματισμό των ακραίων προκλήσεων επί του εδάφους και την άρση του αδιέξοδου στις συνομιλίες.

Γκρεμίζουν γέφυρες

Τα περιθώρια αισιοδοξίας είναι πολύ περιορισμένα αφού η ψευδοκυβέρνηση Τατάρ εξακολουθεί να απορρίπτει την πρόταση για τα ουσιαστικά ΜΟΕ. Προκειμένου να μην την αποδεχθεί, προβοκατόρικα λέει πως πρόκειται για μια πρόταση που κρύβει πολλές παγίδες για τους Τουρκοκυπρίους και πως δεν πρόκειται να “εκχωρήσουν την εξουσία του ελέγχου αεροδρομίου και λιμανιού σε τρίτους”. Παρά τις πολλές φωνές στα κατεχόμενα που αντιλαμβάνονται πως πρόκειται για μια πρόταση προς όφελος και τον Τουρκοκυπρίων.

Το ψευδοκράτος διαδίδει πως είναι ένα ακόμη τέχνασμα της ελληνοκυπριακής πλευράς «για διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης στο νησί». Και τα λένε αυτά εκείνοι που θέλουν και προσπαθούν για να παγιωθεί, εδραιωθεί και επισημοποιηθεί το παρόν στάτους κβο. Εκείνοι που προωθούν ως τη μόνη βιώσιμη και ρεαλιστική τη λύση δύο συνεργαζόμενων κρατών,

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network