MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανακοινώσεις ενόψει Πάσχα και λόγω μέτρων για αντιμετώπιση της πανδημίας

Advertisement

Sponsored by exness

Δήμοι, υπηρεσίες, οργανώσεις και επιχειρήσεις εξέδωσαν ανακοινώσεις ενόψει των εορτών του Πάσχα, αλλά και των μέτρων που πρέπει να τηρούνται λόγων της πανδημίας

Η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας για αποφυγή των κινδύνων που απορρέουν από την πανδημία λόγω του νέου κορωνοϊού COVID-19 και για διασφάλιση της υγείας τόσο του κοινού, όσο και του προσωπικού παρακαλεί το κοινό όπως επισκέπτεται τα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης όταν είναι απολύτως απαραίτητο και σε επείγουσες περιπτώσεις.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ ΕΔΩ

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε χρειάζεται κάποια πληροφορία σε σχέση με θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Επαρχιακής Διοίκησης να επικοινωνούν με τα πιο κάτω τηλέφωνα, ανάλογα με το υπό αναφορά θέμα που σημειώνεται.

Για τη διευθέτηση συνάντησης/ραντεβού θα πρέπει να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία με τα καταγραφέντα τηλέφωνα.

Όσον αφορά αιτήσεις για έκδοση Άδειας Οικοδομής/Διαίρεσης/Κατεδάφισης, αυτές δυνατόν να υποβάλλονται στα γραφεία της Επαρχιακής Διοίκησης. Στον κάθε αιτητή θα γνωστοποιείται η λήψη της αίτησης και ο αριθμός της, νοουμένου ότι θα γίνει έλεγχος και η αίτηση θα θεωρηθεί πλήρης.

Όσον αφορά οποιεσδήποτε πληρωμές (για καταβολή συνεισφορών των Κοινοτικών Συμβουλίων, καταβολή δικαιωμάτων από αιτητή για έκδοση οποιωνδήποτε αδειών, μισθίων για Τ/Κ περιουσίες, κτλ.), θα λειτουργεί ταμείο δύο φορές την εβδομάδα Τρίτη και Πέμπτη από η ώρα 8 π.μ. μέχρι η ώρα 12 μ. στον 3ο όροφο, Γραφείο 314 (απέναντι από τον ανελκυστήρα).

Όσοι προσέρχονται για καταβολή πληρωμών να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους και τη σχετική επιστολή της Επαρχιακής Διοίκησης για καταβολή δικαιωμάτων, ή οποιαδήποτε άλλα απαιτούμενα έγγραφα, τα οποία να παρουσιάζουν στην είσοδο του γραφείου.

Όσον αφορά την πιστοποίηση εγγράφων θα πρέπει:

(i) Να προηγείται τηλεφωνική επικοινωνία στο τηλέφωνο 22804182 πριν να προσέρχεται οποιοσδήποτε στο γραφείο, για καθορισμό ραντεβού.
(ii) Δεν θα προωθείται η πιστοποίηση εγγράφων χωρίς να έχει προηγηθεί καθορισμός ραντεβού.

Δεν επιτρέπεται να προσέρχονται άτομα στην Επαρχιακή Διοίκηση με συμπτώματα του κορωνοϊού ή άτομα τα οποία οφείλουν με βάση τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας να βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό.

Το γραφείο απολογείται για την οποιαδήποτε ταλαιπωρία του κοινού και ζητά την κατανόησή του, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται και της αναγκαστικής απουσίας μεγάλου αριθμού προσωπικού.

Τα τηλέφωνα επικοινωνίας που δίνονται είναι τα εξής: Ληξιαρχείου 22804222, 22804281, Αδειών Οικοδομής 22804220, 22804366, Σωματείων και ιδρυμάτων 22804147, 22804192, Στεγαστικών Σχεδίων 22804108, 22804351, Τουρκοκυπριακών Περιουσιών
22804169, 22804172, Εράνων (στην επαρχία Λευκωσίας) 22804126, 22804162, Αδειών Μεγαφώνων/Οινοπνευματωδών Ποτών
22804147, Πολιτικών Συμβιώσεων 22804112, 22804109, Πιστοποιήσεων Εγγράφων 22804182, Λογιστήριο 22804228, οποιοδήποτε άλλο θέμα 22804300, 22804109, 22804150.

Ευχαριστίες ΥΠΠΑΝ προς ΟΛΤΕΚ

Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τις ευχαριστίες του στα μέλη και την ηγεσία της Οργάνωσης Λειτουργών Τεχνικής Εκπαίδευσης (ΟΛΤΕΚ), οι οποίοι παραχώρησαν στο Υπουργείο ηλεκτρονικό εξοπλισμό ο οποίος αποτελείται από 51 tablets Lenovo 16GB αξίας 5049 ευρώ για να προσφερθούν σε μαθητές/μαθήτριες της Τεχνικής Εκπαίδευσης.

Όπως και οι άλλες δωρεές, αναφέρεται σε ανακοίνωση, η προσφορά αυτή συμβάλλει στην προσπάθεια που καταβάλλεται, ούτως ώστε όλα τα παιδιά να συμμετάσχουν στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και να έχουν την απαραίτητη παιδαγωγική στήριξη όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοΐου.

Κανονικά θα λειτουργήσει τη Μεγάλη Παρασκευή η Υπηρεσία Αποκομιδής Σκυβάλων Δήμου Λάρνακας

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η Υπηρεσία Αποκομιδής Σκυβάλων θα λειτουργήσει κανονικά τη Μεγάλη Παρασκευή 17/4/2020. Η Υπηρεσία δεν θα λειτουργήσει το Μεγάλο Σάββατο 18 και τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου».

Καλούνται οι ένοικοι των υποστατικών από τα οποία η συλλογή σκυβάλων εμπίπτει με τις ημερομηνίες που δεν θα λειτουργήσει η Υπηρεσία, όπως αφήσουν τα σκύβαλα τους για αποκομιδή, την επόμενη καθορισμένη ημέρα για την περιοχή τους.

Όσον αφορά τους ένοικους των υποστατικών των οποίων η συλλογή γίνεται πιλοτικά δυο φορές την εβδομάδα, το Μεγάλο Σάββατο 18 Απριλίου θα γίνει κανονικά τις πρώτες πρωινές ώρες.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι το Προσωρινό Πράσινο Σημείο του Δήμου Λάρνακας θα παραμείνει κλειστό την Κυριακή του Πάσχα 19 και τη Δευτέρα του Πάσχα 20 Απριλίου.

Εν τω μεταξύ το Τμήμα Καθαριότητας του Δήμου Λάρνακας θα συνεχίσει τις εργασίες καθαρισμού από χόρτα σε πεζοδρόμια, δρόμους και πανγκέτα στις ενορίες Καλιφατζιών, Σκάλας και Μακένζι, μεταξύ των ημερομηνιών 22 με 24 Απριλίου 2020.

Πράσινα σημεία Πάφου

Κλειστά θα παραμείνουν από αύριο Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα τα Πράσινα Σημεία Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Συμβούλιο Εκμετάλλευσης Χώρων Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Πάφου, ανακοινώνει ότι κλειστά θα παραμείνουν από αύριο Μεγάλη Παρασκευή μέχρι και την Δευτέρα του Πάσχα τα Πράσινα Σημεία Πάφου.

Ευχαριστίες για δωρεάν μασκών

Ο Δήμος Λάρνακας σε ανακοίνωσή του ευχαριστεί δημοσίως την Εταιρεία Singularis Investments Ltd για τη δωρεάν παραχώρηση 700 μασκών προσώπου για τις ανάγκες του προσωπικού του Δήμου Λάρνακας.

Τις μάσκες παράδωσε ο Διευθυντής της Εταιρείας Josef F. Santin ο οποίος ανέφερε ότι σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος παράδοσης μασκών και πάλι για τις ανάγκες του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας ανέφερε ότι η προσφορά των μασκών αυτών βοηθά ιδιαίτερα το έργο του Δήμου, ενόψει των μέτρων που λαμβάνονται για τη διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού.

Επίσης ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί την εταιρεία Ketonis Developments Ltd η οποία πρόσφερε το ποσό των €5,000 στηρίζοντας το Κοινωνικό Παντοπωλείο Δήμου Λάρνακας και το πρόγραμμα #μένωσπίτι και εξυπηρετώ Ευάλωτες Ομάδες και Άτομα 3ης Ηλικίας, ενισχύοντας έτσι το κοινωνικό έργο του Δήμου Λάρνακας.

Με την ευκαιρία αυτή ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί όλους όσους προσφέρουν επώνυμα και ανώνυμα στηρίζοντας το κοινωνικό έργο του Δήμου.

Ευχές από Δήμο Δερεύνειας

Ο Δήμαρχος, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και το Προσωπικό του Δήμου Δερύνειας, σε ανακοίνωση με την οποία εύχεται στους πολίτες Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, αναφέρει ότι σε αυτές τις δύσκολες μέρες που περνάει η ανθρωπότητα με την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, οι δημότες Δερύνειας πρόβαλαν με τις πράξεις τους την αλληλεγγύη και την ανάγκη για βοήθεια και προσφορά προς τους πάσχοντες.

Ο Δήμος Δερύνειας συγχαίρει τους δημότες για τη συμμόρφωσή τους με τις σχετικές οδηγίες και τα διατάγματα και καλεί τον κόσμο να περιορίσει τις διακινήσεις και να παραμείνει στο σπίτι. Ο περιορισμός, προσθέτει, έχει και τα θετικά του στοιχεία, αφού αφιερώνουμε πιο πολύ χρόνο στους δικούς μας ανθρώπους και προσφέρουμε πιο πολλή αγάπη προς τον συνάνθρωπό μας.

Ο Δήμος Δερύνειας ευχαριστεί επίσης όλες τις Εταιρείες, Οργανωμένα Σύνολα και πολίτες που συνεισέφεραν με οποιονδήποτε τρόπο για στήριξη των ευπαθών ομάδων πληθυσμού μέσα από το Λαϊκό Παζαράκι της Επιτροπής Κοινωνικής Ευημερίας και Πρόνοιας, των οποίων το όνομα είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του Δήμου.

Τράπεζα Κύπρου – 1bank

Εξάλλου Τράπεζα Κύπρου ανακοίνωσε ότι οι πελάτες της μπορούν να εγγραφούν στην υπηρεσία 1bank για χρήση των ψηφιακών καναλιών, εύκολα, γρήγορα και ηλεκτρονικά.

Η νέα δυνατότητα εγγραφής ως συνδρομητή προσφέρεται από τη σελίδα εισόδου της υπηρεσίας 1bank Internet Banking επιλέγοντας «Εγγραφείτε στην 1bank», ενώ εντός των επόμενων μερικών ημερών θα είναι διαθέσιμη και από τη σελίδα εισόδου του Mobile Banking App.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network