MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανακοίνωσε οικονομική ενίσχυση της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά ο ΠτΔ

Advertisement

Sponsored by exness

Την απόλυτη ικανοποίησή του για το πολύ σημαντικό έργο της Τεχνικής Επιτροπής για την Πολιτιστική Κληρονομιά, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση που είχε με τον Τάκη Χατζηδημητρίου, τον Ελληνοκύπριο επικεφαλής της Επιτροπής. Παράλληλα, ανακοίνωσε την οικονομική ενίσχυση της Επιτροπής καθώς και την ενίσχυσή της με έναν ακόμη τεχνοκράτη.

Advertisement

Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Προεδρίας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, αφού έτυχε ενημέρωσης σχετικά με τις δραστηριότητες και τις πολύ καλές συνθήκες που επικρατούν στη λειτουργία της, καθώς και για θέματα που απασχολούν την Επιτροπή, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που έχουν τα απτά αποτελέσματα της δράσης της και η αποκατάσταση τόσων σημαντικών πολιτιστικών μνημείων.

Συναφώς, υπογράμμισε ότι η πολιτιστική κληρονομιά είναι κοινή για όλους τους Κυπρίους και αντιμετωπίζεται ως ένα μεγάλο εθνικό κεφάλαιο. Σημείωσε επίσης την ιδιαίτερη ευαισθησία που επιδεικνύει ο προσφυγικός κόσμος για τα εκκλησιαστικά μνημεία μας σε πόλεις και κοινότητες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε ότι στηρίζει απόλυτα το έργο της Επιτροπής και ότι θα είναι αρωγός και συμπαραστάτης της.

Με την ευκαιρία, ανακοίνωσε απόφαση για οικονομική ενίσχυσή της, καθώς και για απασχόληση ενός ακόμα έκτακτου συνεργάτη-τεχνοκράτη, προκειμένου να υποβοηθηθεί περαιτέρω η ικανότητα της Επιτροπής να αναλαμβάνει μελέτες και εργασίες αποκατάστασης πολιτιστικών μνημείων.

Τέλος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επανέλαβε τη θέση του ότι στηρίζει τη λειτουργία και τη δράση των Τεχνικών Επιτροπών, των οποίων οι εργασίες συνεχίζονται κανονικά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network