MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανακοίνωσαν 24ώρη απεργία στο ΓΝ Αμμοχώστου, οι ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται οι ωρομίσθιοι στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου

Σε 24ώρη απεργία κατέρχεται σύσσωμο το ωρομίσθιο προσωπικό που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, την επόμενη Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου, ενώνοντας τη φωνή του με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λάρνακας και θα συμπορευτεί μαζί για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την σωστή στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, σύμφωνα με τις συντεχνίες ΠΑΣΥΕΚ-ΠΕΟ και ΟΕΚΔΥ-ΣΕΚ.

Advertisement

Σε κοινή ανακοίνωση τους, οι δύο συντεχνίες αναφέρουν ότι πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη Γενική Συνέλευση του κλάδου του ωρομίσθιου προσωπικού που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου με στόχο τη συζήτηση και την λήψη απόφασης για δυναμικά μέτρα μετά από τις αναποτελεσματικές συζητήσεις και προσπάθειες με τον Οργανισμό και την μεγάλη πίστωση χρόνου που έχει δοθεί.

Σημειώνεται ότι η συνεχής αναβάθμιση των υπηρεσιών που παρέχει προς του πολίτες ο ΟΚΥπΥ καθώς επίσης και οι κτηριακές επεκτάσεις των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων στις περισσότερες των περιπτώσεων χωρίς την πρόσληψη επιπρόσθετου προσωπικού, αφενός επιβαρύνουν τους εργαζόμενους με δυσβάσταχτο βάρος και αφετέρου έχουν συσσωρευτεί εκατοντάδες μέρες άδειας στην μερίδα του καθενός.

Προστίθεται ότι οι σοβαρές ελλείψεις σε ωρομίσθιο προσωπικό, η απαράδεκτα παθητική στάση του ΟΚΥπΥ παρά τις προειδοποιήσεις μας και η τεράστια καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μελέτης για την στελέχωση οδήγησαν τους εργαζόμενους στην σημερινή ομόφωνη απόφαση λήψης δυναμικών μέτρων.

«Δυστυχώς η υπεύθυνη στάση των συντεχνιών και η καλή διάθεση που επέδειξαν τα τελευταία χρόνια έχει εκληφθεί από τον ΟΚΥπΥ ως αδυναμία. Συνεπώς, την επόμενη Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024, σύσσωμο το ωρομίσθιο προσωπικό που εργάζεται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου ενώνει τις φωνές του με τους εργαζόμενους στο Νοσοκομείο Λάρνακας και θα συμπορευτεί μαζί για τον κοινό στόχο που δεν είναι άλλος από την σωστή στελέχωση των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται ότι διαχρονική θέση και των δύο συνδικαλιστικών οργανώσεων παραμένει η αναβάθμιση των ποιοτικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες σε συνδυασμό πάντοτε με τις ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες εργασίας που θα έπρεπε να επικρατούν εν έτει 2024.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network