MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανακοινώνεται το Σάββατο η νέα «κυβέρνηση» στα κατεχόμενα

Advertisement

Sponsored by exness

Ορίστηκε το ραντεβού για την ανακοίνωση των ονομάτων του νέου “υπουργικού συμβουλίου”.

Advertisement

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα δεχθεί τον πρόεδρο του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν το Σάββατο στις 11 το πρωί και αναμένεται να του δοθεί ο κατάλογος των “υπουργών” της “κυβέρνησης” ΚΕΕ – ΔΚ.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 11 το πρωί θα υπογραφεί στη “βουλή” το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο κομμάτων, τα οποία – σύμφωνα με τον Σερντάρ Ντενκτάς – θα καθορίσουν τις επόμενες ημέρες το “κυβερνητικό” πρόγραμμα.

Ο πρόεδρος του ΔΚ, που φέρεται και ως ο νέος “υπουργός” δημοσιονομικών, δήλωσε στη Χαβαντίς ότι θα χρειαστούν 42 εκ ΤΛ (11 εκ ευρώ περίπου) για τις ανάγκες του “κράτους” και τις πληρωμές των μισθών του “δημοσίου” και εφόσον η νέα “κυβέρνηση” θα αναλάβει καθήκοντα στις 26 Απριλίου, όπως είπε, είναι δύσκολο μέσα σε δύο ημέρες να διαβουλευθούν και να υπογράψουν το οικονομικό πρωτόκολλο με την Τουρκία. Γι’ αυτό έχουν ξεκινήσει διεργασίες για το πώς μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις κακές του σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση και το ΑΚΡ, ο κ. Ντενκτάς υπενθύμισε ότι συνομιλητής του είναι ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές και ο “πρέσβης” της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Πέραν αυτών, είπε, (οι τεχνοκράτες) δεν είναι δικοί του συνομιλητές αλλά των “υπαλλήλων μου”.

Εξάλλου με δηλώσεις του στο κανάλι Κίπρις ο “βουλευτής” ΡΤΚ, Φερντί Σογιέρ εξέφρασε τις ανησυχίες του κόμματός του για το μέλλον των διαπραγματεύσεων και τη χορήγηση νέων “υπηκοοτήτων” λόγω της νέας “κυβέρνησης” ΚΕΕ – ΔΚ. Εκτίμησε ότι ο νέος συνασπισμός θα προσπαθήσει να ασκήσει πίεση προς τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αναφορικά με τις προσπάθειές του για την εξεύρεση λύσης, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει μεγάλη διεθνής αντίδραση κατά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων σε περίπτωση που δοθούν “υπηκοότητες”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network