MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανάκληση τροφίμων από την κυπριακή αγορά (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Advertisement

Sponsored by exness

Ανάκληση τροφίμων από την κυπριακή αγορά – Ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας

Το Υπουργείο Υγείας πληροφορεί το καταναλωτικό κοινό ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν λάβει σχετική ενημέρωση, μέσω του Συστήματος International Food Safety Authorities Network (INFOSAN), σύμφωνα με την οποία, η εταιρεία Eat Real στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλεί τα προϊόντα Eat Real Puff products, Mamia Organic Carrot Puffs και Mamia Organic Tomato Wheels (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας), επειδή μπορεί να περιέχουν γάλα, χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα τους (κατάλογο των συστατικών) κατά παράβαση των διατάξεων της ισχύουσας νομοθεσίας για τη σήμανση των τροφίμων. Σύμφωνα με την πληροφόρηση, τα εν λόγω προϊόντα κυκλοφορήσαν και στην κυπριακή αγορά.

Advertisement

Το γάλα συγκαταλέγεται στις αλλεργιογόνες ουσίες και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα υγείας σε άτομα που είναι αλλεργικοί σε αυτό.

Οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας βρίσκονται στην διαδικασία ενημέρωσης των εμπλεκόμενων εταιρειών που εισάγουν και διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, για άμεση ανάκληση / απόσυρση όλων των ποσοτήτων των εμπλεκόμενων παρτίδων.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των εν λόγω παρτίδων των τροφίμων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών που είναι αλλεργικοί στο γάλα, αυτοί προτρέπονται όπως αποφύγουν να τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν στους χώρους από όπου το αγόρασαν.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network