MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναφορές Κούσιου σε Ζέτα. «Εμβληματική προσωπικότητα, έβαλε τη σφραγίδα της»

Advertisement

Sponsored by exness

Αναφορές Κούσιου σε Ζέτα – «Εμβληματική προσωπικότητα, έβαλε τη σφραγίδα της» – Όσα είπε κατά τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου

Στην παρουσίαση των πεπραγμένων του Υπουργείου, ο κ. Κούσιος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην εκλιπούσα προκάτοχό του Ζέτα Αιμιλιανίδου, τονίζοντας ότι είχε έχει αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα της στο Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Advertisement

«Μια εμβληματική προσωπικότητα, που με την ικανότητα, τη διορατικότητά της έβαλε τη σφραγίδα της στο κράτος κοινωνικής πρόνοιας και στα εργασιακά του τόπου μας και κατόρθωσε μέσα από τις πολιτικές που εφάρμοσε να ανταποκριθεί στην υλοποίηση του πολιτικού προγράμματος του Προέδρου Αναστασιάδη για ένα κράτος κοινωνικής πρόνοιας».

Αναφέρθηκε στις καινοτομίες που εισήχθησαν επί Υπουργίας της, όπως το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, την ίδρυση του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, έτσι ώστε να δοθεί μεγαλύτερη έμφαση στην πρόνοια, το σχέδιο για την προίκα του μωρού, τη σύνταξη χηρείας για τους άνδρες, την άδεια και το επίδομα πατρότητας.

«Παρέδωσε ένα κράτος πρόνοιας αυξημένο κατά πέραν του €1,6 δισ απ’ ότι το παρέλαβε», είπε.

Εθνικός Κατώτατος Μισθός, όφελος για το 20% του συνόλου των εργαζομένων

Στον απολογισμό του, ο κ. Κούσιος μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στη θέσπιση του Εθνικού Κατώτατου Μισθού, τον οποίο χαρακτήρισε ως «μια από τις μεγαλύτερες μεταρρυθμίσεις στον τόπο».

Μιλώντας για την κριτική που ασκήθηκε τόσο από τους εργοδότες όσο και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αναφέρθηκε σε σχόλιο ενός διπλωμάτη ότι «αν ακούς κριτική και από τις δύο πλευρές σημαίνει ότι έκανες καλά τη δουλειά σου».

Ο κ. Κούσιος είπε με την θέσπιση του κατώτατου μισθού στα €885 για πλήρη απασχόληση, ο οποίος αυξάνεται στα €940 μετά από εξάμηνη συνεχή απασχόληση, επωφελούνται 20% των εργαζομένων που αντιστοιχεί σε 80.000 και ότι ο μισθός περίπου 40.000 εργαζομένων θα αυξηθεί μέχρι και 30%

«Παρά τις επιμέρους ατέλειες ή τα επιμέρους προβλήματα είναι μια σωστή μεταρρύθμιση προς την σωστή πορεία» συνέχισε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network