MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Ανάδειξη και αξιοποίηση του ιστορικού μνημείου του Φάρου Περβολιών

Advertisement

Sponsored by exness

Το όραμά τους για αξιοποίηση του ιστορικού Φάρου Περβολιών παρουσίασαν στον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων Κύπρου, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας (ΕΤΑΠ), το Κέντρο Αριστείας CMMI-Cyprus Marine and Maritime Institute και το Κοινοτικό Συμβούλιο Περβολιών, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση της ΕΤΑΠ αναφέρεται ότι «ο Φάρος στα Περβόλια παραμένει εδώ και μερικά χρόνια αναξιοποίητος και παραμελημένος. Με τον προτεινόμενο σχεδιασμό, οι αρμόδιοι φορείς θεωρούν ότι επιτυγχάνεται η άμεση ανάδειξη του Φάρου σε σημείο συνάντησης της εκπαιδευτικής και ερευνητικής κοινότητας αλλά και πόλο έλξης επισκεπτών, ενώ με σύγχρονο τρόπο και μέσα ενισχύεται η αλληλεπίδρασή του με το θαλάσσιο στοιχείο».

Advertisement

Ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων Κύπρου, Δρ. Αντώνης Στυλιανού, εξέφρασε «θερμές ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο της ΕΤΑΠ Λάρνακας, τον Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του CMMI για την πρωτοβουλία και την πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση, που θα συμβάλει στην ανάδειξη του ίδιου του μνημείου και θα προσφέρει πολύπλευρα οφέλη ιδιαίτερα στην προώθηση του θαλάσσιου εγγραμματισμού. Το έργο συνάδει πλήρως με τον ευρύτερο στόχο της γαλάζιας ανάπτυξης» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΕΤΑΠ Λάρνακας Ντίνος Λευκαρίτης τόνισε την «ανάγκη στενής συνεργασίας με την Αρχή Λιμένων για την υλοποίηση του έργου» και πρόσθεσε πως «η συγκεκριμένη πρόταση, με τον τρόπο που έχει διαμορφωθεί, είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας, του τουρισμού και της ερευνητικής κοινότητας».

Ο Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Περβολιών Κώστας Τίγγης, δήλωσε ότι «ο Φάρος αποτελεί ένα ιστορικό σημείο αναφοράς για την περιοχή, η οποία με το παρακείμενο έργο του παραλιακού πεζόδρομου καθώς και άλλα προγραμματιζόμενα έργα, εφόσον αξιοποιηθούν σωστά θα φέρει και άλλες προοπτικές ανάπτυξης».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CMMI Ζαχαρίας Σιόκουρος, ανέφερε ότι «οι εισηγήσεις προς τον Πρόεδρο της Αρχής Λιμένων έγιναν κατόπιν εκτεταμένης συζήτησης μεταξύ του ερευνητικού προσωπικού του CMMI και της ΕΤΑΠ Λάρνακας και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών πεδίων, ώστε να επιτευχθεί διεπιστημονική προσέγγιση και διαμόρφωση μιας τελικής πρότασης που είναι πολυσχιδής και με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «τα τέσσερα μέρη συμφώνησαν στη συνομολόγηση σχετικού Μνημονίου Συνεργασίας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network