MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αναχώρησαν για Σαρμ ελ-Σέιχ δύο βρετανικά αεροσκάφη από το αεροδρόμιο Λάρνακας

Advertisement

Sponsored by exness

Επαναπατρίζονται οι Βρετανοί τουρίστες που βρίσκονται για διακοπές στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ – Διαμετακομιστικός κόμβος η Κύπρος

Advertisement

Με διαμετακομιστικό κόμβο τα αεροδρόμια της Κύπρου, συνεχίζεται η επιχείρηση επαναπατρισμού χιλιάδων Βρετανών που βρίσκονται για διακοπές στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ, όπου και παρέμειναν εγκλωβισμένοι εξαιτίας της συντριβής του ρωσικού αεροσκάφους στο Σινά και τη διακοπή των πτήσεων που ακολούθησε.

Δύο βρετανικά αεροσκάφη που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Λάρνακας, αναχώρησαν το απόγευμα της Κυριακής για το Σαρμ ελ Σέιχ, προκειμένου να συμμετάσχουν στις προσπάθειες για απομάκρυνση βρετανών υπηκόων από το αιγυπτιακό θέρετρο.
 
Σε δηλώσεις του ο Διευθυντής Επικοινωνίας των κυπριακών αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής επιβεβαίωσε ότι «αναχώρησαν από το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας, άλλα δυο άδεια βρετανικά αεροσκάφη με προορισμό το Σαρμ ελ Σέιχ. Τα δύο αεροσκάφη συμμετέχουν στην προσπάθεια απομάκρυνσης βρετανών υπηκόων από το αιγυπτιακό τουριστικό θέρετρο».
 
Μέχρι στιγμής, συνέχισε ο κ. Ασπρής «ο συνολικός αριθμός αεροσκαφών που μετέβησαν στο Σαρμ ελ Σέιχ μέσω Κύπρου, συμμετέχοντας στις προσπάθειες επαναπατρισμού Βρετανών υπηκόων, ανήλθε στα τέσσερα».
 
Σημείωσε ακόμα ότι «άλλο ένα αεροσκάφος το οποίο τελεί εν αναμονή στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου για τον ίδιο σκοπό, αναμένεται εκτός απροόπτου, να αναχωρήσει για το Σαρμ ελ Σέιχ, αύριο».

Προηγούμενη Ενημέρωση

Περίπου 2 χιλιάδες Βρετανοί τουρίστες επέστρεψαν αργά χθες στη χώρα τους, αυξάνοντας σε 3.500 τον αριθμό των επαναπατρισμένων μέσα σε 48 ώρες από τους σχεδόν 20.000 Βρετανούς που βρίσκονται για διακοπές στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Μέσω Κύπρου η επιχείρηση επανπατρισμού…

Εννέα αεροπλάνα που μετέφεραν συνολικά 1.945 επιβάτες προσγειώθηκαν αργά χθες βράδυ στη Βρετανία, ενώ άλλα οκτώ προχθές. Τα αεροσκάφη προσγειώθηκαν στο Μάντσεστερ, το Μπρίστολ και στα αεροδρόμια Λούτον (βόρεια) και Γκάτγουικ (νότια) του Λονδίνου.

«Λόγω του περιορισμένου αριθμού των αεροσκαφών που επιτρέπεται να αναχωρούν καθημερινά από το Σαρμ ελ-Σέιχ για τη Βρετανία, είναι πιθανό ότι οι ταξιδιωτικοί πράκτορες και οι αεροπορικές εταιρίες να συστήσουν σε μερικούς ανθρώπους να παρατείνουν τη διαμονή τους στο ξενοδοχείο τους», είχε δηλώσει χθες εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης.

Έντεκα αεροσκάφη των εταιριών Thomson, EasyJet και Monarch περίμεναν από το βράδυ της Παρασκευής στα κυπριακά αεροδρόμια της Πάφου και της Λάρνακας, υπογράμμισαν οι αερολιμενικές αρχές της Κύπρου. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τους αρμοδίους κυπριακών αεροδρομίων, φαίνεται ότι το αεροδρόμιο του Σαρμ ελ-Σέιχ αντιμετωπίζει προβλήματα στη διαχείριση μεγάλου αριθμού αεροσκαφών», ανέφερε ο επικεφαλής Επικοινωνίας των Αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής.

Αναχώρησαν δύο και αναμένουν αλλά τρία

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο ο Διευθυντής Επικοινωνίας των αεροδρομίων Αδάμος Ασπρής το απόγευμα αναμένεται να αναχωρήσουν, εάν οι συνθήκες το επιτρέψουν, για το Sharm el-Sheikh, δυο βρετανικά αεροσκάφη που είναι σταθμευμένα στο αεροδρόμιο Λάρνακας, προκειμένου να επαναπατρίσουν Βρετανούς υπηκόους, ενώ δυο άλλα αναχώρησαν για το αιγυπτιακό θέρετρο αργά χθες το απόγευμα. Εξάλλου βρετανικό αεροσκάφος που σταθμεύει στο αεροδρόμιο Πάφου αναμένεται να αναχωρήσει αύριο.

Όπως είπε ο κύριος Ασπρής, «τα δυο αεροδρόμια της Κυπριακής Δημοκρατίας παραμένουν πάντα επιχειρησιακά έτοιμα να ανταποκριθούν σε οποιεσδήποτε έκτακτες ανάγκες που μπορεί να προκύψουν, ως αποτέλεσμα της έκρυθμης κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή».

Όλοι οι επιβάτες πρέπει να ταξιδεύουν μόνο με μια χειραποσκευή, οι βαλίτσες τους θα μεταφερθούν αργότερα, σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις ασφαλείας που αποφάσισε την Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση, σε συνεννόηση με τις αιγυπτιακές αρχές και τις αεροπορικές εταιρίες.

Το Λονδίνο επιδιώκει όλοι οι βρετανοί τουρίστες να έχουν επιστρέψει από το Σαρμ ελ-Σέιχ μέσα σε δέκα μέρες.

Στο μεταξύ, όπως υπολογίζεται, κοντά στις 12.000 Ρώσοι τουρίστες από την Αγία Πετρούπολη βρίσκονται στην Αίγυπτο, ενώ συνολικά 80.000 Ρώσοι εκτιμάται ότι παραθερίζουν στη χώρα. Η Βρετανία, σύμφωνα με αξιωματούχο, υπολογίζει ότι εντός 10 ημερών θα καταφέρει να επαναπατρίσει όλους τους τουρίστες που παρέμειναν αποκλεισμένοι.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network