MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Aναχωρεί για την Αρμενία o Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Advertisement

Sponsored by exness

Θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύνοδο αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των χωρών μελών του Διεθνούς Οργανισμού  Γαλλοφωνίας 

Advertisement

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Πρόδρομος Προδρόμου μεταβαίνει σήμερα το απόγευμα, από την Κρήτη, στην Αρμενία, όπου θα εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στη Σύνοδο αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων των χωρών μελών του Διεθνούς Οργανισμού  Γαλλοφωνίας  (ΔΟΓ) που θα πραγματοποιηθεί στο Ερεβάν, στις 11 και 12 Οκτωβρίου.

Τις εργασίες της Συνόδου του Οργανισμού, συνδεδεμένο μέλος του οποίου είναι η Κυπριακή Δημοκρατία, θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες μέλη και στα συνδεδεμένα μέλη του Οργανισμού.

Κατά τη σύνοδο, οι Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων θα υιοθετήσουν τη «Διακήρυξη του Ερεβάν», η οποία θα αναφέρεται σε ευρεία σειρά θεμάτων, κυρίως σε ό,τι αφορά τις αρχές και αξίες του ΔΟΓ και τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τον Οργανισμό.

 Στη Διακήρυξη αναμένεται να περιλαμβάνεται, μεταξύ άλλων, λεκτικό υπέρ του σεβασμού του διεθνούς δικαίου και του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ισότητας των φύλων και της διεθνούς ποινικής δικαιοσύνης. Θα καλύπτονται, επίσης, τα θέματα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, του Μεταναστευτικού, της βιώσιμης ανάπτυξης, της κλιματικής αλλαγής και της προώθησης της γαλλικής γλώσσας.

Θα υιοθετηθεί, επίσης, αριθμός Ψηφισμάτων, μεταξύ των οποίων και Ψήφισμα αναφορικά με την «Ειρήνη και Σταθερότητα στον γαλλόφωνο χώρο», το οποίο θα περιλαμβάνει και παράγραφο αναφορικά με την κατάσταση στην Κύπρο με τη συνεχιζόμενη διαίρεση του νησιού.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου, ο κ. Προδρόμου θα προβεί σε Παρέμβαση.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος θα επιστρέψει στην Κύπρο το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network