MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αν. ΚΕ: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καταβάλλει επίμονες προσπάθειες για λύση

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καταβάλλει συστηματικές και επίμονες προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος, είπε η η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου.

Advertisement

Στον χαιρετισμό της, στα εγκαίνια του Μνημείου και Πάρκου των Ηρώων της Κοινότητας Χολετριών, η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Κλέλια Βασιλείου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, είπε ότι ο Ελληνισμός της Κύπρου συνεχίζει να δοκιμάζεται σκληρά, λόγω της συνεχιζόμενης κατοχής και των συνεπειών της, ενώ η Τουρκία προσπαθεί συνεχώς να δημιουργήσει νέα τετελεσμένα με την παρουσία πλωτών της μέσων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου και τις έρευνες και τις γεωτρήσεις στις οποίες προβαίνει παραβιάζοντας προκλητικά το διεθνές δίκαιο.

“Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν δυσχεραίνοντας ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες για εξεύρεση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης στο κυπριακό πρόβλημα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συναισθανόμενος την κρισιμότητα των καιρών, καταβάλλει συστηματικές και επίμονες προσπάθειες για επίλυση του εθνικού μας προβλήματος”, είπε.

Πρόσθεσε ότι ενεργώντας σε αυτό το πλαίσιο υπέβαλε μια σειρά άτυπων ιδεών και προτάσεων για διευκόλυνση της διαδικασίας, που είχαν ως συνέχεια την αποδοχή από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη κ Μουσταφά Ακκιντζί όσον αφορά τη σύγκληση άτυπης διάσκεψης στο πρότυπο του Κραν Μοντανά, ως ακριβώς είχε εισηγηθεί η πλευρά μας στη βάση ενός πλαισίου προτάσεων που καταθέσαμε γραπτώς στο Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, με επιστολή μας ημερομηνίας 14 Ιουνίου 2019.

Για τις λεπτομέρειες και το χρόνο σύγκλησης μας τέτοιας διάσκεψης, διευθετήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ Ακκιντζί στις 9 Αυγούστου.

“Σε όποια όμως περίπτωση θα πρέπει να καταστεί κατανοητό από όλες τις πλευρές, και ιδιαίτερα από την τουρκική, ότι δεν είναι δυνατό να επαναρχίσει η όποια διαδικασία εφόσον η Τουρκία θα συνεχίσει να εμμένει στην καθ’ όλα προκλητική στάση της εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και των Χωρικών Υδάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και των υποδείξεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της διεθνούς κοινότητας” είπε.

Δε νοείται, ανέφερε η κ. Βασιλείου, οποιαδήποτε ειρηνευτική διαδικασία να λαμβάνει χώρα όταν ένα εκ των μερών προβαίνει σε προκλητικές για την ειρήνη ενέργειες.

Αναφερόμενη στους ήρωες, είπε ότι είναι με πλήρη συνείδηση του ιστορικού μας χρέους που συγκεντρωθήκαμε εδώ για να αποτίσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους ηρωομάρτυρες των Χολετριών και αναφέρθηκε στον Θεόδωρο Ζήνωνος Χριστοφίδη,
τον Δημοσθένη Περικλέους, την Γαλάτεια Ζήνωνος, τους Κυριάκο και Σωτήρη Παπαλαζάρου, τον Φειδία Στόκκου, τον Αριστόδημο Χαραλάμπους Παζίλιο και τον Αντρέα Ιακώβου.

“Τιμώντας τους ήρωες μας, διατρανώνουμε για μια ακόμη φορά την ισχυρή πίστη στα δίκαια μας και διακηρύσσουμε την αποφασιστικότητα μας να συνεχίσουμε τον αγώνα για την ελευθερία του λαού μας και την τελική δικαίωση επιτελώντας το χρέος μας έναντι στις απελθούσες και κυρίως στις επερχόμενες γενεές του ελληνισμού της Κύπρου, να αποκαταστήσουμε την ιστορική συνέχεια στον τόπο μας”, κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal