MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αν. ΚΕ: Η προσπάθεια για λύση και επανένωση ύψιστη προτεραιότητα

Advertisement

Sponsored by exness

Η  προσπάθεια για λύση και επανένωση του λαού και της μοιρασμένης πατρίδας μας παραμένει για την παρούσα διακυβέρνηση πρώτιστη και ύψιστη υποχρέωση διαβεβαίωσε το βράδυ της Παρασκευής η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Κλέλια Βασιλείου σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ…», στην κοινότητα Δένειας.

Advertisement

«Εκείνο για το οποίο θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω, είναι ότι δικαιώνοντας τις προσδοκίες ολόκληρου του Κυπριακού Ελληνισμού, και σεβόμενοι πρώτιστα και πάνω από όλα την αξιοπρέπεια του, η προσπάθεια για λύση και επανένωση του λαού και της μοιρασμένης πατρίδας μας, παραμένει για την παρούσα διακυβέρνηση πρώτιστη και ύψιστη υποχρέωση», είπε η κ. Βασιλείου.

Αναφερόμενη στο μουσικοποιητικό  χοροδρώμενο «Τη Υπερμάχω Στρατηγώ…» είπε ότι «ζωντανεύει και μας κάνει κοινωνούς σε μία άξια λόγου παράσταση της Άλωσης της Κωνσταντινούπολης το 1453, της Καταστροφής της Σμύρνης το 1922 και της Εισβολής του Τούρκου Αττίλα στην Κύπρο το 1974».

Όπως είπε η Κλέλια Βασιλείου, «μέσα από την εμπνευσμένη δραματουργική σύνθεση του Κώστα Χαραλαμπίδη, ως επίσης και την εξαιρετική ερμηνεία του συνόλου των καταξιωμένων καλλιτεχνών που πλαισιώνουν την παράσταση, θα ξυπνήσουν σε όλους μας μνήμες από τη σθεναρή αντίσταση των κατοίκων αλλά και τον αγώνα μέχρι και την τελευταία στιγμή να κρατήσουν τις πατρίδες τους απόρθητες».

Πρόσθεσε ότι «μοιραζόμενοι τη συγκίνηση και τον σεβασμό που πηγάζουν από τις τρεiς αυτές ιστορικές στιγμές, οι οποίες σημάδεψαν ως καθοριστικά ορόσημα ολόκληρη την πορεία του Ελληνισμού, αντλούμε από το παράδειγμα των ηρωικών αυτών μορφών την αφοσίωση και την πίστη τους σε αξίες και ιδανικά που καθοδηγούν στο δρόμο του καθήκοντος και του ιστορικού χρέους».

Δρόμο στον οποίο, όπως είπε η κ. Βασιλείου, «βαδίζετε εσείς ως πρωτοπόροι κρατώντας από το 1974 Θερμοπύλες στη νεκρή ζώνη».

Η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος συνεχάρη τόσο το Κοινοτικό Συμβούλιο για την πρωτοβουλία διοργάνωσης εκδήλωσης, όσο και στους συντελεστές της παράστασης για την πραγματικά ξεχωριστή δυνατότητα που μας δίνουν να παρακολουθήσουμε.

Είπε ότι «τέτοιου είδους πρωτοβουλίες λειτουργούν καταλυτικά στο να κρατηθεί άσβεστη η μνήμη της πατρίδας και να μεταλαμπαδευτεί στη νέα γενιά η φλόγα του αγώνα της επιστροφής», για να προσθέσει ότι «για αυτό ακριβώς το λόγο είναι που η Κυβέρνηση έλαβε την απόφαση να στηρίξει οικονομικά την εκδήλωση καλύπτοντας μέρος των εξόδων της διοργάνωσης».

Καταλήγοντας, η κ. Βασιλείου, διαβεβαίωσε ότι «ανάλογη θα είναι η στήριξη μας και πάντοτε στο μέτρο των οικονομικών μας δυνατοτήτων σε όποιες προσπάθειες καταβάλλετε, και οι οποίες λειτουργούν προς όφελος των κατοίκων της κοινότητας και του πολύπαθου τόπου μας».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network