MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αν και διαφωνούν… ζητούν οδηγίες από Υπουργείο Υγείας για CovScan οι υπεραγορές

Advertisement

Sponsored by exness

Οδηγίες αναφορικά με τον τρόπο και τη διαδικασία εφαρμογής του CovScan ζητούν από τον Υπουργό Υγείας οι ιδιοκτήτες υπεραγορών, οι οποίοι ωστόσο διατυπώνουν εκ νέου τη διαφωνία τους με το εν λόγω μέτρο αλλά και με την υιοθέτηση τυχόν επιπρόσθετων μέτρων για υποστήριξη της εφαρμογής του CovScan.

Σε επιστολή του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών (ΠΑΣΥΠΕ) προς τον Μιχάλη Χατζηπαντέλα, η οποία δίνεται στη δημοσιότητα από τον Σύνδεσμο, αναφέρεται ότι «δεδομένου ότι ο χρόνος προσαρμογής για τον υποχρεωτικό έλεγχο από τις επιχειρήσεις μέσω της εφαρμογής CovScan πλησιάζει, παρακαλούμε όπως δοθούν το συντομότερο δυνατόν σαφείς οδηγίες σε ό,τι αφορά τον τρόπο και τη διαδικασία εφαρμογής, για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να προετοιμαστούν καταλλήλως έτσι ώστε να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση και ταλαιπωρία των καταναλωτών».

Advertisement

Περαιτέρω ο Σύνδεσμος ζητά «άμεσα να υπάρξει ενημέρωση για τις ομάδες του πληθυσμού που πιθανόν να εξαιρεθούν, όπως έχει λεχθεί».

Συνεχίζοντας, ο ΠΑΣΥΠΕ σημειώνει πως όπως είναι γνωστό διαφώνησε «από την αρχή για την εφαρμογή του μέτρου αυτού στο λιανεμπόριο τροφίμων, για τους γνωστούς λόγους, διαφωνία η οποία εξακολουθεί να ισχύει».

Παρόλα αυτά, προσθέτει, «συμφωνούμε με τη θέση του ΚΕΒΕ και της ΟΕΒ όπως έχει εκφραστεί, θέση την οποία καταθέσαμε και από τη δική μας πλευρά κατ’ επανάληψη, ότι οι επιχειρήσεις δεν πρέπει να φέρουν ευθύνη για την εφαρμογή και επιτήρηση του μέτρου για τους λόγους τους οποίους επεξηγήσαμε πολλές φορές».

Ο Σύνδεσμος σημειώνει ότι δεν είναι δουλειά των επιχειρήσεων να αστυνομεύουν τους πολίτες, εκφράζοντας την ελπίδα αυτή τη φορά το εν λόγω αίτημά του να αντικριστεί με τη δέουσα προσοχή.

Καταλήγοντας αναφέρει ότι «εκεί που διαφωνούμε έντονα είναι η οποιαδήποτε υιοθέτηση περαιτέρω μέτρων για υποστήριξη του συγκεκριμένου, όπως τεχνολογικών εξοπλισμών και υποδομές που θα επιφέρουν πρακτικά και ουσιαστικά προβλήματα στις επιχειρήσεις και επιπρόσθετο κόστος».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network