MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Άμεση η ανταπόκριση στην περιβαλλοντική ρύπανση στον Ακάμα, λέει το Τμήμα Δασών

Advertisement

Sponsored by exness

Άμεση η ανταπόκριση στην περιβαλλοντική ρύπανση στον Ακάμα, λέει το Τμήμα Δασών – Καθημερινά πληροφορούμαστε από πολίτες, σημειώνεται, για την ύπαρξη τέτοιων περιοχών και προβαίνουμε άμεσα στον καθαρισμό

Για περιβαλλοντική ρύπανση στον Ακάμα και για «ασυνείδητους που πετάνε σκουπίδια» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, το Τμήμα Δασών, σημειώνοντας ότι η ανταπόκρισή του είναι δεδομένη και άμεση.

Advertisement

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, καθώς επίσης και τα πρόσφατα δημοσιεύματα διάφορων Μ.Μ.Ε., το Τμήμα Δασών, αναφέρει ότι δυστυχώς, αποτελεί γεγονός η καθημερινή παρατήρηση ρύπανσης διάφορων περιοχών, ειδικά εκτός των κρατικών δασών.

«Η ρύπανση αυτή προκαλείται από διάφορες ενέργειες ασυνείδητων συμπολιτών μας οι οποίοι εναποθέτουν άχρηστα υλικά, μπάζα και κάθε λογής σκουπίδια μέσα στο φυσικό περιβάλλον. Αυτό είναι το πρόβλημα, αυτή είναι “η ρίζα του κακού” και ως εκ τούτου δεν πρέπει να κρινόμαστε από την ύπαρξη σκουπιδιών αλλά από την ανταπόκριση μας στην περισυλλογή τους», προσθέτει

Σχετικά με την περιοχή στον Ακάμα, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι συνεργείο καθαρισμού του βρισκόταν «από τις πρωινές ώρες της επόμενης μέρας της οικολογικής καταστροφής στην περιοχή» και προέβηκε σε καθαρισμό της περιοχής που εμπίπτει στα όρια ευθύνης του.

Επίσης, αναφέρει ότι στο έργο καθαρισμού και αποκατάστασης της περιοχής συμμετείχε ενεργά και ο Δήμος Πέγειας.

Καθημερινά πληροφορούμαστε από πολίτες, σημειώνεται, για την ύπαρξη τέτοιων περιοχών και προβαίνουμε άμεσα στον καθαρισμό των περιοχών οι οποίες βρίσκονται μέσα στα όρια ευθύνης του Τμήματός μας, ή σε περίπτωση που αυτές βρίσκονται σε άλλες περιοχές, ενημερώνουμε τις αρμόδιες υπηρεσίες ή και τους προσφέρουμε την απαραίτητη βοήθεια και καθοδήγηση.

«Αν και ως Τμήμα Δασών προβαίνουμε σε καθημερινές περιπολίες εντός των κρατικών δασών, είναι αδύνατο να εντοπίζονται όλες οι περιοχές οι οποίες ρυπαίνονται. Γι΄ αυτό, παρακαλούμε το κοινό, όταν εντοπίζει περιοχές εντός των κρατικών δασών στις οποίες έγινε εναποθέτηση σκουπιδιών, μπαζών ή/και άλλων άχρηστων υλικών ή έχουν ρυπανθεί ή καταστραφεί με οποιοδήποτε τρόπο να ενημερώνει άμεσα τον πλησιέστερο δασικό σταθμό ή στο τηλέφωνο 1407», προστίθεται.

Υπενθυμίζεται ότι, οποιοδήποτε πρόσωπο απορρίπτει οποιοδήποτε υλικό για οποιοδήποτε σκοπό μέσα στο κρατικό δάσος, είναι ένοχο αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης του, υπόκειται σε ποινή φυλάκισης που δεν υπερβαίνει το ένα έτος ή σε χρηματική ποινή που δεν υπερβαίνει τις €5.000 ή και στις δύο αυτές ποινές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network