MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Αλυσιδωτά τα «όχι» από τις επιστημονικές εταιρείες για το ΓεΣΥ

Advertisement

Sponsored by exness

Μια – μία οι επιστημονικές εταιρείες σέρνουν τον χώρο του «Όχι» για το ΓεΣΥ – Σε ανακοινώσεις του αναφέρουν πως οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να αφουγκραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του ιατρικού κόσμου

Advertisement

Σήμερα η Ακτινολογική Εταιρεία Κύπρου, σε ανακοίνωσή της για το ΓεΣΥ, αναφέρει πως είναι υποχρεωμένη να συμβουλεύσει τα μέλη της να μη συμμετάσχουν “σε ένα σχέδιο που τους αφαιρεί την ιατρική τους ιδιότητα και που εν τη γενέσει του είναι καταδικασμένο σε αποτυχία”, όπως σημειώνει.

Επίσης καλεί έστω και την ύστατη, όλους τους αρμόδιους φορείς όπως αφουγκραστούν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς του ιατρικού κόσμου και προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ρυθμίσεις που να καθιστούν το ΓεΣΥ βιώσιμο και λειτουργικό”.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η ανακοίνωση της Κυπριακής Εταιρείας Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται αρχικά ότι η Εταιρεία συμφωνεί και στηρίζει τις προσπάθειες του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου που έχουν ως στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου, ποιοτικού, ανταποδοτικού και βιώσιμου ΓεΣΥ προς όφελος των ασθενών.

Προστίθεται ότι οι αποφάσεις της μαζικής Γενικής Συνέλευσης του ΠΙΣ πρέπει να αποτελέσουν τις κόκκινες γραμμές της διαπραγμάτευσης με όλους του αρμόδιους φορείς.

Η Εταιρεία περαιτέρω εκφράζει έντονη ανησυχία και προβληματισμό “για τα κενά, τις ασάφειες και κυρίως τη βιωσιμότητα” του προτεινόμενου σχεδίου και των σοβαρών επιπτώσεων που θα έχει στην υγεία των πολιτών τυχόν αποτυχία του.

Να αναφέρουμε πως σε ανακοίνωση τους οι ιδιώτες ιατροί αναφέρουν πως θα μείνουν εκτός ΓεΣΥ.

Η Ένωση Ιδιωτών Ιατρών Κύπρου με ανακοίνωση που εξέδωσε αναφερόμενη στην εφαρμογή του ΓεΣΥ δηλώνει ότι ο ιδιωτικός τομέας θα συνεχίσει να λειτουργεί  όπως λειτουργούσε εδώ και πολλά χρόνια  σε υψηλό επίπεδο,  με στόχο την περαιτέρω  αναβάθμιση της προσφοράς  υπηρεσιών  προς τους ασθενείς, βασιζόμενος στις αρχές της σύγχρονης ιατρικής.

Η Ένωση προσθέτει ότι ο στόχος της είναι η δυναμική εκπροσώπηση των ιδιωτών ιατρών και η ανάπτυξη συνεργασίας με  ασφαλιστικές εταιρείες, οργανισμούς και ιδιωτικά νοσηλευτήρια “έτσι που να συμβάλουμε στη διατήρηση  των σχεδίων ασφάλισης υγείας των πολιτών”.

Αναφέρει ακόμα ότι το σημαντικότερο από όλα  είναι οι πολίτες να έχουν ασφάλεια υγείας και επιπρόσθετες επιλογές  για να μην μείνουν εκτεθειμένοι και εγκλωβισμένοι σε ανεπαρκείς  σχεδιασμούς που έγιναν βασιζόμενοι σε πολιτικοοικονομικά κριτήρια.

Η ‘Ενωση αναφέρει ακόμα ότι από τη στιγμή της ίδρυσής της έθεσε ως πρωταρχικό της στόχο την δημιουργία ενός Γενικού Σχεδίου Υγείας που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας μας, με στόχο να είναι και λειτουργικό και βιώσιμο. Διατυπώνει τη θέση ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό αν λαμβάνονταν σοβαρά υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κύπρου που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργούν τόσο ο δημόσιος όσο και ο ιδιωτικός τομέας της υγείας.

Υπενθυμίζεται πως χθες  με ανακοινώσεις τους τόσο η Κυπριακή Εταιρεία Εντατικής Θεραπείας όσο και η Ρευματολογική Εταιρεία Κύπρου κάλεσαν τα μέλη τους να μην ενταχθούν στο σχέδιο.

Στο μεταξύ, ο Προέδρος Αναστασιάδης απηύθυνε χθες κάλεσμα για συνάντηση προς τον ΠΙΣ. Η συνάντηση έχει προγραμματιστεί -εκτός απροόπτου- για τη Δευτέρα στις 10 το πρωί.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network